Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс назначи Оливър Роулънд за млад пилот в тима

Уилямс назначи Оливър Роулънд за млад пилот в тима

118
0
Оливър Роуланд

Екипът на Уилямс назначи Оливър Роуланд за официален „млад пилот“ в тима за новия сезон. Той завърши 3-и в шампионата на Формула 2 миналия сезон, а ще кара за първи път болида на Уилямс по време на тестовете в Барселона преди началото на сезона.

През миналия сезон Роуланд беше пилот по развитието на Рено, като кара колата на тима от 2012 г. на пистата Асен в Холандия. Освен това той е тествал болиди на Макларън и Ред Бул като награда за спечелването на Световните серии Рено през 2015 г.

Любопитното е, че Оливър е на 25 години и е по-голям и от двамата титулярни пилоти на Уилямс за този сезон – Сироткин и Строл, но ще заема позицията на „млад пилот“ в екипа, който има функцията да помага на екипа и да се развива.

„Горд съм да се присъединя към Уилямс, каза Роуланд. – Това е фантастична възможност за мен и ще работя здраво, за да помогна по развитието на колата този сезон. Винаги съм имал амбицията да бъда в F1 и съм развълнуван това да се случи с екипа на Уилямс.

Те винаги са давали възможност на млади пилоти да прогресират и сега зависи от мен да направя добро впечатление и да се развия като пилот. Надявам се със здравата работа в симулатора и тестовете да впечатля тима. Искам да помогна тимът да намали изоставането си спрямо тимовете в челото.“