Начало Автомобили Winter is coming

Winter is coming

301
0

Позволихме си да използваме израза от популярния сериал „Игра на тронове”, защото колкото и да не ни се иска, Нед Старк е прав – рано или късно топлото време ще свърши и зимата ще дойде. И трябва да сме като Джон Сноу – да се подготвим максимално добре за нея.

Вече писахме за това, как да преценим какви гуми да изберем, зимни или всесезонни.

Ако сте преценили, че зимните са вашия избор, бихме искали да ви дадем още няколко съвета, които не са за подценяване при наличието на зимни условия за шофиране.

  • „Обуйте” зимните гуми на автомобила когато температурите паднат постоянно под 7°C
  • Истинската зимна гума ще разпознаете по символа от три планински върха със снежинка, но това не е достатъчно, тя трябва да не е износена. Новите гуми имат дълбочина на протектора от 8-9 мм. Законовите изисквания за дълбочина на протектора е минимум 1,6 мм. Препоръчително е зимните гуми да се подменят, когато тя стане 4 мм. И все пак, гумите на Мишлен запазват качествата на представянето си от първия до последния км, като експертите съветват да ги подмените с нови когато достигнат максимално позволеният от закона индикатор от 1.6 мм дълбочина извън зимния сезон.
  • Няма проблем шарките на предните и задните гуми да не съвпадат.
  • Проверявайте веднъж в месеца налягането на гумите.
  • Проверете своя акумулатор навреме. Студеното време е изпитание за автомобилния акумулатор. Той губи около 33% от силата си, когато температурата спадне под нулата, и над 50% от капацитета си при -20°C. Затова специалистите препоръчват преди началото на зимата цялостна диагностика на акумулатора и алтернатора.
  • Проверявайте редовно нивото на антифриза и използвайте зимна течност за чистачки.
  • Препоръчително е след като стартирате двигателя на автомобила си да стабилизирате оборотите на около 2000 об./мин.
  • Ако ви се налага да използвате автомобил под наем през зимата се уверете предварително, че е екипиран със зимни гуми.

Екипът на ClubS1.bg ви пожелава приятно и безаварийно шофиране в предстоящият зимен сезон.