Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф призова Liberty Media да вземе заплахата на Ферари на сериозно

Волф призова Liberty Media да вземе заплахата на Ферари на сериозно

92
0

Тото Волф призова собствениците на спорта от Liberty Media да приемат на сериозно заплахата на президента на Ферари Серджо Маркионе. Италианецът заяви отново, че Скудерията може да напусне спорта след 2020 г. заради намерението за промяна на двигателите.

Маркионе обвини и отговорника по спортните въпроси в F1 Рос Браун, че се държи като Моисей и се насочва към методи, които са срещу ДНК-то на спорта.

Волф обаче е съгласен с Маркионе по отношение на моторите. Според него двигателят в момента е най-мощният и най-ефективен, който е създаван някога. И с новите правила след 2020 г. може задвижващата система да се подобри още повече.

„Ако трябва да се проектира двигател, който не отговаря на най-високите технически аспекти за ефикасност и мощност, то ще бъде някакъв архаичен продукт, а ние не искаме нищо подобно”, каза Волф пред немското издание Welt am Sonntag.

Попитан дали се страхува от евентуалното напускане на Ферари, австриецът отговори. „Не съм притеснен, но Маркионе трябва да бъде вземан на сериозно. Спокоен съм, защото Ферари е Формула 1 и Формула 1 е Ферари. Но ако аз бях промоутър от Liberty, нямаше да провокирам Маркионе с неприемливи предложения или с настояване за нелогични промени.”