Начало Рали WRC – рали ШВЕЦИЯ 2011 – ден 3 – Хирвонен на крачка...

WRC – рали ШВЕЦИЯ 2011 – ден 3 – Хирвонен на крачка от победата

35
0
Мико Хирвонен,рали Швеция 2011

Мико Хировнен е на път да спечели за втора поредна година рали Швеция, след като бе най-бърз в сутрешните три отсечки от последния ден. Ако в оставащите три всичко е наред, пилотът на Форд със сигурност ще се качи на най-високото стъпало на подиума.

А след въпросните сутрешни 3 отсечки, втори след Хировнен е Остберг (+13,7 сек.), трети в П. Солберг (+30,5 сек.).

В първия етап най-бърз бе лидерът в генералното Мико Хирвонен и в резултат увеличи разликата си пред следващия го Остберг с 10 сек.

Другият основен конкурен на Хирвонен П. Солберг имаше леки трудности и също увеличи изоставането си от финландеца в генералното с 20,3 сек. при положение, че преди етапа бе 8,9 сек. Солберг се оплака, че в резултат от преминаването на колите пред него по етапите има много снежен прах и това изключително затруднява видимостта.

Латвала пък даде седмо време и така изпадна от 4-о на 5-о място в генералното. Пилотът на Форд изгуби около 20 сек. след като се удари в снежната стена край пътя, след като имаше проблема на Солберг с лошата видимост и снежния прах във въздуха. От това пострада и предната броня на неговата Фиеста RS WRC.

От това спечели Ожие, който се изкачи с едно място по-напред в генералното. Французинът обаче имаше друг проблем освен видимостта – той трябваше да завърши етапа със спукана гума.

Андерсон пък с четвъртото си време в етапа измести Райконен от седмото място в генералното.

Във втората сутрешна отсечка Хировнен отново бе най-бърз и отново успя да увеличи преднината си пред основните си съперници Осберг и Солберг.

Финландецът бе по-бърз в етапа с 1,6 сек. от втория Себастиен Льоб. Остберг бе трети и разликата му от Хирвонен в генералното нарастна на 11,9 сек.

Последният етап преди обедния сервиз не се оказа изключение и също бе спечелен от заводския пилот на Форд Хирвонен. Финландецът постигна резултата си, въпреки че удари големи парчета лед, паднали на пътя.

Съперникът на Хирвонен Остберг бе втори в отсечката и коментира, че до момента е доволен от представянето си, независимо от изоставането си от лидера.

Третият в генералното класиране Петер Солберг, който завърши четвърти отсечката, разкри и причината за изоставането си в сутрешните етапи. През по-голямата част от времето той е трябвало да кара със счупен преден ляв амортисьор.

Латвала също докладва за проблем. Освен липсващата предна броня от първия сутрешен етап, се е повредило и разговорното устройство в колата му.

След обедния сервиз екипажите ще преминат отново същите три отсечки, след което ще е известен и победителят в тазгодишното рали Швеция.