Начало Moto News WSBK: Баутиста с победа в суперол състезанието в Барселона

WSBK: Баутиста с победа в суперол състезанието в Барселона

213
0
Алваро Баутиста, Дукати
Алваро Баутиста, снимка Дукати

Алваро Баутиста спечели суперпол състезанието в Барселона. Пилотът на Дукати водеше през цялата квалификационна надпревара и записа 10 победа от началото на сезон 2022 в WSBK и втора поредна след тази в първия старт на пистата Каталуния. Втори и трети завършиха състезателите на Кавазаки Джонатан Рей и Алекс Лоус.

Баутиста отново имаше най-добра стартова реакция и поведе след преминаването на първи завой. Втори бе Лоус, следван от Рей, Локатели, Лекуона и Басани.

В края на първата обиколка Лекуона имаше контакт с Локатели, след който и двамата състезатели отпаднаха. Разгатлиоглу се движеше в дъното на топ 10 след като отново направи лошо потегляне.

В челото Баутиста записа най-бързата обиколка и започна да се откъсва от Лоус и Рей. Зад тях Разгатлиоглу водеше битка с Риналди. Италианецът правеше всичко възможно, за да помогне на своя съотборник, задържайки световния шампион.

6 тура преди финала на суперпол състезанието в Барселона Разгатлиоглу се възползва от по-доборо си спиране и изпревари своя съперник от Дукати на първи завой. В същото време Баутиста се откъсна на около секунда пред Лоус, който все още не пропускаше пред себе си Рей.

В заключителната част от кратката надпревара ван дер Марк претърпя падане след като мина през чакъла, за да избегне Юджийн Лавърти.

Никой обаче не застраши първото място на Баутиста. Пилотът на Дукати записа втори пореден успех на пистата край Барселона и увеличи аванса си в общото класиране. Втори завърши Рей. Британецът бе пропуснат от своя съотборник в последната обиколка.

Четвърти остана действащият световен шампион Топрак Разгатлиоглу (Ямаха). Петото място бе заето от Михаел Рубен Риналди, следван от Филип Йотл (GoEleven Дукати). Челната десетка бе допълнена от Шави Виерж (Хонда), Скот Рединг (БМВ), Лорис Баз (Bonovo БМВ) и Гарет Герлоф (GRT Ямаха).