Начало Top Moto News WSBK: Баутиста спечели старт №1 в Индонезия

WSBK: Баутиста спечели старт №1 в Индонезия

143
0
Алваро Баутиста, Дукати
Алваро Баутиста, снимка Дукати

Алваро Баутиста спечели старт №1 в Индонезия. Пилотът на Дукати наложи доминацията си в днешната надпревара на пистата Мандалика. Баутиста записа четвърта победа от началото на сезон 2023 в WSBK. Втори и трети финишираха състезателите на Ямаха Топрак Разгатлиоглу и Андреа Локатели.

Времето преди началото на първия старт в Индонезия отново бе горещо. Температурата на въздуха бе 30 градуса по Целзий, а тази на асфалта- 49. Следователно надпреварата щеше да се окаже истинско предизвикателство за участниците от WSBK.

Драмите в уикенда в Индонезия започнаха още в квалификацията. Джонатан Рей получи наказание преместване с три места назад на грида заради бавно каране по време на сесията. Топрак Разгатлиоглу записа най-добро време, следван от Андреа Локатели и Алваро Баутиста.

Разгатлиоглу направи най-доброто потегляне и поведе след преминаването на първия завой. Втори бе Баутиста, следван от Локатели и Басани.

В по-задната част на колоната Михаел Рубен Риналди допусна грешка и отпадна от състезанието в Индонезия още в първия завой на първата обиколка.

В първите няколко тура Разгатлиоглу водеше пред Баутиста, Басани, Локатели и Рей.

16 тура преди края на старт №1 в Индонезия, Баутиста атакува Разгатлиоглу и поведе. Турският състезател загуби позиция и от Басани няколко завоя по-късно. Междувременно Рей започна да бъде застиган от Петручи.

С напредване на надпреварата Баутиста се откъсна напред, следван от Разгатлиоглу и Локатели. Рей продължаваше да губи позиции и бе задминат от Лоус. Шесткратният световен шампион трябва да се защитава и от атаките на Петручи

9 обиколки преди края на днешния старт в Индонезия, Баутиста увеличаваше аванса си на върха. В същото време Скот Рединг отпадна от състезанието заради технически проблем. Пилотът на БМВ не скри разочарованието си когато се прибра в бокса на своя тим.

В крайна сметка Баутиста записа четвърти пореден успех от началото на WSBK и първи на пистата Мандалика. Втори и трети финишираха Разгатлиоглу и Локатели.

Четвърти и пети финишираха Аксел Басани (Motocorsa Racing Дукати) и Данило Петручи (Барни Дукати). Шести остана Михаел ван дер Марк (БМВ), следван от Шави Виерж (Хонда), Доминик Агертер (GRT Ямаха) и заводските пилоти на Кавазаки Джонатан Рей и Алекс Лоус. Топ 15 допълниха Лорис Баз (Bonovo БМВ), Икер Лекуона (Хонда), Филип Йотл (GoEleven Дукати), Гарет Герлоф (Bonovo БМВ) и Лоренцо Балдасари (GMT94 Ямаха).