Начало Top Moto News WSBK: Баутиста триумфира в първото състезание на пистата Мост

WSBK: Баутиста триумфира в първото състезание на пистата Мост

229
0
Алваро Баутиста, Дукати
Алваро Баутиста, снимка Дукати

Алваро Баутиста спечели първото състезание на пистата Мост. Пилотът на Дукати потегли четвърти, но успя да изпревари своите съперници. Благодарение на своя успех, испанецът донесе подиум номер 1000 за Дукати в световния Супербайк шампионат (WSBK). Втори завърши Топрак Разгатлиоглу с Ямаха. Последното място на подиума бе заето от Скот Рединг (БМВ).

Разгалиотлу направи най-доброто потегляне и поведе колоната след преминаване на първи завой. Действащият световен шампион се надяваше да продължи победната си серия след като спечели и трите надпревари на Донингтън парк. Втори бе Рей, следван от Баутиста, Риналди и Локатели. В задната част на полето няколко състезатели допуснаха грешки и минаха напряко.

В първите няколко тура на Мост Рей и Разгатлиоглу отвориха аванс пред Баутиста. Състезателят на Кавазаки бе много близо до своя съперник и дори в един момент докосна задното колело на своя съперник. Зад водещото трио Рединг водеше битка с Басани.

Постепенно Баутиста се доближи до водещите два мотора и се включи в борбата за победата. Рей и Разгатлиоглу продължаваха да разменят своите позиции на техничната чешка писта Мост.

12 обиколки преди финала на първия старт на Мост Баутиста оглави класирането. Пилотът на Дукати се възползва от по-добрата топ скорост на своя мотоциклет и изпревари Рей на старт-финалната права. Междувременно на трасето започнаха да падат капки дъжд, които накараха маршалите да развеят бяло-червени предупредителни знамена.

Променливите условия на Мост позволиха на Рединг да се доближи до първите трима. Британецът отново имаше добро темпо заради подобренията в мотора на БМВ и се възползваше от хлъзгавия асфалт.

Дъждът позволи на Рединг да изпревари Рей и Разгатлиоглу. След това той започна да преследва Баутиста, който отвори преднина от около секунда и половина.

В заключителната фаза на състезание номер едно в Чехия, Баутиста увеличи аванса си пред своите съперници, докато Рей започна леко да изостава. Разгатлиоглу се залепи зад Рединг и успя да си върне второто място. Състезателят на БМВ се защитаваше и от Рей. В крайна сметка Баутиста спечели победата с преднина от 2.109 сек. пред Разгатлиоглу. Последното място на подиума бе заето от Скот Рединг.

Първи под чертата остана Джонатан Рей с Кавазаки. Пети финишира Аксел Басани (Motorcorsa Racing Дукати), следван от Андреа Локатели (Ямаха), Михаел Рубен Риналди (Дукати), Икер Лекуона (Хонда), Алекс Лоус (Кавазаки) и Гарет Герлоф (GRT Ямаха). Toп 15 бе допълнен от Лорис Баз (Bonovo БМВ), Лукас Махиас (Педерчини Кавазаки), Филип Йотл (GoEleven Дукати), Лука Бернарди (Барни Дукати) и Шави Виерж (Хонда).