Начало Moto News WSBK: Биаджи и Меландри си разделиха победите в Арагон

WSBK: Биаджи и Меландри си разделиха победите в Арагон

68
0
Марко Меландри

Макс Биаджи (Aprilia Racing) и Марко Меландри (BMW Motorrad Motorsport) спечелиха двете състезания от световния шампионат в Супербайк на пистата Арагон Моторланд в Испания. Така и в двете надпревари на подиума най-високо се вееше италианския флаг.
Биаджи спечели чудесна победа в първото състезание само с 0.278 сек. пред големия си конкурент Марко Меландри. Това е четвърта победа на Биаджи за сезон 2012 и трета поредна. С този успех Биаджи увеличи преднината си в класирането с 60 точки.
Двамата отпред дадоха възможност да се заформи сериозна битка за третото място на подиума. На него стъпи Карлос Чека (Althea Racing Ducati) за радост на феновете, който успя да победи Час Дейвис (ParkinGO MTC Aprilia). Двамата имаха късмет, защото Том Сайкс (Kawasaki Racing Team) се чувстваше сигурен на подиума, когато една обиколка преди финала Айртон Бадовини (BMW Motorrad Italia GoldBet) загуби контрол на предницата на мотоциклета си, който удари задната гума на Сайкс и двамата пилоти отпаднаха. Пети стана Юджийн Лавърти (Aprilia Racing Team), следван от двамата пилоти с BMW Мишел Фабрицио (BMW Motorrad Italia GoldBet) и Леон Хаслам (BMW Motorrad Motorsport).
Меландри се реваншира за отстъплението в първата надпревара, с блестяща победа във втората. Финалът беше уникален, той като за победата спориха Юджийн Лавърти, Час Дейвис и Макс Биаджи. Лавърти се движеше първи и гледаше към първата си победа за Aprilia, но не бе преценил амбициите на Марко, който го изпревари на половината на последната обиколка. Преди това той се пребори и Биаджи, и с Дейвис. Последните пет обиколки преминаха с непрекъснати изпреварвания и битка за победата. В края пилотът на ParkinGO Aprilia Дейвис успя да изпревари лидерът в шампионата Биаджи и да стъпи за първи път на подиума. За макс остана 4-ото място. Пети стана Джонатан Риа, който финишира пред Леон Хаслам, Карлос Чека и Том Сайкс.
Биаджи води във временното класиране, но вече с по-малка преднина. Той има 248,5 т., а Меландри е с 200,5, следван от Риа 183 и Чека 175,5.