Начало Top Moto News WSBK: Разгатлиоглу спечели суперпол надпреварата на пистата Маникур

WSBK: Разгатлиоглу спечели суперпол надпреварата на пистата Маникур

135
0
Топрак Разгатлиоглу, Ямаха
Топрак Разгатлиоглу, снимка Ямаха

Топрак Разгатлиоглу спечели суперпол надпреварата на пистата Маникур. Пилотът на Ямаха записа втори пореден успех на френското трасе от началото на уикенда. Втори и трети завършиха световните шампиони Алваро Баутиста (Дукати) и Джонатан Рей (Кавазаки).

Маникур приема деветия кръг от тазгодишния сезон в световния Супербайк шампионат (WSBK). Домакин на състезанията е писта с дължина 4.411 км и разположена в централната част на Франция. Вчера се проведе първият основен старт, който бе спечелен от Разгатлиоглу.

Топли условия посрещнаха пилотите и отборите преди супепол надпреварата в Маникур. Температурата на въздуха бе 28 градуса по Целзий, а тази на асфалта- 38. Вероятността за валежи отново бе нулева.

Баутиста поведе след изгасването на червените светофари в Маникур. Зад испанеца се наредиха Риналди, Разгатлиоглу, Герлоф, Рей, Лоус, Петручи Рединг, и др.

В края на първата обиколка имаше инцидент с участието на Гарет Герлоф (Bonovo БМВ) и Скот Рединг (БМВ). Американецът отпадна, докато неговият британски съперник продължи. Случката между двамата се разглеждаше от стюардите на ФИМ. Междувременно Разгатлиоглу изпревари Риналди и започна да диша във врата на Баутиста.

Разгатлиоглу изпревари Баутиста във втората обиколка от суперпол състезанието на Маникур. Испанецът допусна грешка в опит да контраатакува и бе задминат и от Риналди, който на свой ред поведе.

Разгатлиоглу изпревари Риналди в петата обиколка и започна да се откъсва. Пилотът на Дукати на свой ред допусна грешка и бе ударен от Баутиста. В резултат на това Риналди отпадна, докато неговият испански съотборник продължи напред, макар да загуби няколко места в подреждането. Катастрофата бе разследвана от стюардите, които решиха да не налагат наказания. Същевременно Алекс Лоус (Кавазаки) също отпадна.

До края на суперпол надпреварата на Маникур нямаше промяна на водачеството. По този начин Разгатлиоглу добави още един успех към сметката си от началото на сезона. Световният шампион отново показа, че обожава да кара на техничното френско трасе. Втори и трети финишираха Баутиста и Рей.

Четвърти завърши Андреа Локатели (Ямаха), следван от Данило Петручи (Барни Дукати), Доминик Агертер (GRT Ямаха), Лорис Баз (Bonovo БМВ), Аксел Басани (Motocorsa Racing Дукати), Шави Виерж (Хонда) и Филип Йотл (GoEleven Дукати).