Начало Moto News WSBK: Разгатлиоглу спечели суперпол надпреварата във Франция

WSBK: Разгатлиоглу спечели суперпол надпреварата във Франция

183
0
Топрак Разгатлиоглу, Ямаха
Топрак Разгатлиоглу, снимка Ямаха

Топрак Разгатлиоглу спечели суперпол надпреварата във Франция. Пилотът на Ямаха си осигури потегляне от първа позиция във второто състезание на пистата Маникур. Това бе пета победа за турския състезател на френското трасе. Втори и трети финишираха обичайните заподозрени Алваро Баутиста (Дукати) и Джонатан Рей (Кавазаки).

Разгатлиоглу се забави след изгасването на червените светофари и загуби позиции от Рединг, Баутиста и Лоус. В челото Баутиста използва по-добрата топ скорост на своето Дукати изпревари Рей на обратния завой Аделаида.

Пилотът на Ямаха бързо се справи с Лоус и Рединг, след което се залепи зад Рей и Баутиста. Скоростта на турският пилот в завоите на пистата Маникур бе повече впечатляваща.

7 тура преди края на суперпол състезанието във Франция Разгатлиоглу атакува Рей, който си върна позиция няколко завоя по-късно. Действащият световен шампион направи ново изпреварване, което се оказа по-успешно. Така той започна да преследва лидера в надпреварата. Междувременно Шави Виерж (Хонда) катастрофира на завой номер 5.

В шестата обиколка Разгатлиоглу мина пред Баутиста в десния завой №14 и започна да се откъсва от пилота на Дукати, който опита да контраатакува на дългата права преди обратния завой Аделаида.

3 тура преди края на суперпол състезанието във Франция Баутиста за кратко изпревари своя съперник от Ямаха, но отвори по-широко траекторията и загуби лидерството. Борбата между двамата състезатели продължи и в следващата обиколка. Баутиста отново атакува Разгатлиоглу, който затвори врата на обратния завой след дългата права. Това доведе до удар на испанеца в задната гума на мотора на Ямаха и поражения по предната част на мотора на Дукати. Баутиста реши да откъсне повредения обтекател на своя мотор и загуби време. Това позволи на Рей да го изпревари и да заеме второто място.

До края на квалификационната надпревара във Франция Разгатлиоглу грабна победата, докато Баутиста в крайна сметка се пребори с Рей за втората позиция.

Веднага за водещото трио финишираха Алекс Лоус (Кавзаки), Скот Рединг (БМВ), Аксел Басани (Motorcorsa Racing Дукати) и Михаел Рубен Риналди (Дукати). Топ 10 допълниха Гарет Гелоф (GRT Ямаха), Лорис Баз (Bonovo БМВ) и Андреа Локатели (Ямаха).