Начало Top Moto News WSBK: Разгатлиоглу спечели второто състезание в Чехия

WSBK: Разгатлиоглу спечели второто състезание в Чехия

176
0
Топрак Разгатлиоглу, Ямаха
Топрак Разгатлиоглу, снимка Ямаха

Топрак Разгатлиоглу спечели второто състезание в Чехия. Пилотът на Ямаха потегли от полпозишън и имаше най-добро темпо на техничната чешка писта Мост. Това бе шести успех за действащия първенец в световния Супербайк шампионат (WSBK). Втори и трети финишираха обичайните заподозрени Алваро Баутиста (Дукати) и Джонатан Рей (Кавазаки).

За пореден път Разгатлиоглу направи най-добро потегляне. Състезателят на Ямаха поведе след спирането за първия шикан. Зад него се движеха Баутиста, Ринадли, Басани, Рей и Локатели.

В първите няколко обиколки от втория старт на Мост нямаше голямо разкъсване на колоната. Разгатлиоглу продължаваше да води пред Баутиста, Рей и Риналди. Италианецът опита да изпревари пилота на Кавазаки, но спря прекалено късно и катастрофира.

Постепенно водещото трио започна да се откъсва от останалите състезатели. Баутиста се движеше зад своя съперник от Ямаха. Испанецът пробва изпреварване на първи завой, но не можа да спре навреме и мина през зоната за сигурност. Скот Рединг също допусна абсолютно същата грешка като своя съперник от Дукати.

Рей също се доближи до Разгатлиоглу. Британецът поведе, но радостта му бе кратка, тъй като състезателят на Ямаха си върна водачеството след по-малко от два тура. Зад Баутиста Рединг и Басани водеха битка за четвъртата позиция, докато Лорис Баз (Bonovo БМВ) отпадна от надпреварата в Чехия.

10 обиколки преди края на втората надпревара на пистата Мост Баутиста си върна лидерската позиция. Лидерът в шампионата се възползва от страхотната топ скорост на Дукати и изпревари Рей.

3 тура по-късно Разгатлиоглу отново се възползва от гъвкавостта на своята Ямаха и изпревари Баутиста на завой номер 2. След това турчинът веднага започна да се откъсва от испанеца, който бе притиснат от Рей.

2 обиколки преди финала в Мост Икер Лекуона получи технически проблем и спря в зоната за сигурност. Това бе първо отпадане за новобранеца в WSBK и пилот на Хонда. Същевременно Разгатлиоглу водеше с повече от секунда пред Баутиста и Рей. В крайна сметка пилотът на Ямаха спечели втора поредна надпревара след суперпола, следван от своите съперници от Дукат и Кавазаки.

Първи зад водещото трио остана Скот Рединг с БМВ. Британецът бе следван от Аксел Басани (Motorcorsa Racing Дукати), Андреа Локатели (Ямаха), Шави Виерж (Хонда), Филип Йотл (GoEleven Дукати), Лукас Махиас (Пучети Кавазаки) и Лука Бернарди (Барни Дукати). Топ 15 допълниха Роберто Тамбурини (Ямаха Motoxracing WorldSBK Team), Хавиж Сяхрин (MIE Хонда), Кота Нозане (GRT Ямаха), Питър Хикман (БМВ) и Леандро Меркадо (MIE Хонда).

Във временното подреждане след първите 6 кръга от сезон 2022 в WSBK Баутиста остава начело с актив от 298 т. Втори е Рей с 267, следван от Разгатлиоглу (260), Локатели (148) и Риналди (134).