Начало Top Moto News WSBK: Разгатлиоглу триумфира в суперпол състезанието на пистата Мандалика

WSBK: Разгатлиоглу триумфира в суперпол състезанието на пистата Мандалика

128
0
Топрак Разгатлиоглу, Ямаха
Топрак Разгатлиоглу, снимка Ямаха

Топрак Разгатлиоглу триумфира в суперол състезанието на пистата Мандалика. Пилотът на Ямаха потегли от полпозишън и записа втори пореден успех в Индонезия. Втори завърши Джонатан Рей с Кавазаки, а трети остана съотборникът на Разгатлиоглу Андреа Локатели.

Времето преди старта на суперпол надпреварата на пистата Мандалика отново бе горещо и сухо. Температурата на въздуха бе 34 градуса, а тази на асфалта- 52. Влажността бе 62 %, което не е изненадващо като се има предвид екваториалния климат в Индонезия.

Разгатлиоглу имаше най-добра стартова реакция и поведе след преминаването на първи завой на пистата Мандалика. Зад него Локатели успя да се справи с Рей. Шесткратният световен шампион бе следван от Басани, Баутиста, Лоус, Риналди Виерж и Рединг.

Още в края на първата обиколка Рей изпревари Локатели и започна да гони Разгатлиоглу. Състезателят на Ямаха опитваше да се откъсне и да спечели квалификационната надпревара. Така той щеше да запази шансовете си за втора световна титла. Баутиста заемаше шестото място, като пред него се движеха Лоус и Басани.

В третата обиколка Рей се гмурна от вътрешната страна на комбинацията от завой 11 и 12 и поведе. Британецът натискаше правеше всичко възможно, за да запише първа победа от края на май тази година. Същевременно Баутиста мина пред Басани и зае петото място.

Два тура по-късно Разгатлиоглу контраатакува, но допусна грешка и позволи на Рей да се върне начело. Локатели бе трети, следван от Баутиста, Лоус и Басани.

5 обиколки преди края на суперпол състезанието в Мандалика Разгалтлиоглу си върна водачеството и започна да се откъсва. Баутиста за кратко изпревари Локатели, но допусна неточност и загуби третото място.

До края на кратката надпревара на пистата Мандалика, Разгатлиоглу записа още една победа и запази живи шансовете си за титлата. Втори и трети завършиха Рей и Локатели.

Четвърти финишира Баутиста с Дукати, следван от Аксел Басани (Motocorsa Racing Дукати). Италианецът спечели приза най-добър състезатели, който кара за независим отбор.

Шести финишира Скот Рединг с БМВ, следван от Алекс Лоус (Кавазаки), Михаел Риналди (Дукати), Шави Виерж (Хонда) и Михаел ван дер Марк (БМВ).