Начало Moto News WSBK: Риналди остава в заводския отбор на Дукати през 2023 г.

WSBK: Риналди остава в заводския отбор на Дукати през 2023 г.

146
0
Михаел Рубен Риналди, Дукати
Михаел Рубен Риналди, снимка Дукати

Михаел Рубен Риналди остава в заводския отбор на Дукати през 2023 г. Италианецът удължи договора си с марката от Болоня за още една година. Така бе сложен край на спекулациите за бъдещето си в световния Супербайк шампионат (WSBK).

Мястото на Риналди беше под голям въпрос през последните няколко месеца. 26-годишният състезател от Римини бе критикуван заради незадоволителното си представяне от началото на сезон 2022 в WSBK. Риналди е част от този шампионат от 2018 г. Преди да се прехвърли в заводския тим на Дукати, той караше за младежкия екип на марката, както и за сателитните отбори на Барни Рейсинг и GoEleven. До момента италианецът има записани 4 победи и 10 подиума в WSBK.

Ринадли е можел да бъде освободен за сметка на Данило Петручи. Бившият пилот от MotoGP кара мотор на Дукати в Мото Америка. В момента Петручи се бори за титлата с бившия състезател от WSBK Джейк Гание.

Според информация на Евроспорт, 31-годишният италианец има клауза в договора си с Дукати, която му гарантира заводско място в световния Супербайк ако спечели титлата в САЩ.

Друг претендент за второ място в Aruba.it Дукати бе Аксел Басани. 23-годишният състезател кара за отбора на Motorcorsa Racing Дукати и се представя доста впечатляващо от идването си в клас WSBK през 2021 г.

Въпреки всички спекулации, Дукати реши да продължи да разчита на Риналди и през сезон 2023. Италианецът отново ще е съотборник на Алваро Баутиста.

„Много съм щастлив, че догодина отново ще се състезавам за Дукати. Продължават твърдо да вярвам в този проект“, сподели Риналди.

„Сигурен съм, че през 2023 г. ще успеем да пожънем всичко, което посяхме заедно с отбора. Аз ще бъда първият, който ще работи още по-усърдно, както в тренировките, така и на пистата, за да постига по-добри резултати. Целта ми е да имам така желаното постоянство, което досега ми липсваше.“

„Искам да благодаря на Стефано Чекони, Клаудио Доменикали, Джиджи Дал’Иня, Паоло Чиабати, Серафино Фоти и на всички хора, които ми се довериха. Нямам търпение да отида в Барселона, за да постигна добър резултат и да се отплатя за тази увереност. Сигурен съм, че 2023 г. ще бъде страхотна година за нас“, допълни пилотът на Дукати.

Риналди все още не е спечелил нито една победа тази година. До този момент най-доброто му класиране е второ място в надпревара №2 на пистата Маникур. 26-годишният състезател е четвърти във временното подреждане с актив от 167 точки.

„Михаел Риналди е млад пилот, който израсна в световния Супербайк с Дукати. Той неведнъж е доказвал, че е много бърз и знае как да се възползва максимално от потенциала на машината Панигале V4 R“, заяви спортният директор на Дукати Пауло Чиабати.

„Затова сме щастливи, че можем да разчитаме на него и за следващия шампионат. Така той ще запише още една допълнителна година опит в официалния отбор на Aruba.it Дукати. Всички сме убедени, че през сезон 2023 той ще може да се стреми към още по-важни резултати.“