Начало Други WTCC: Хъф: Длъжен съм да спечеля титлата

WTCC: Хъф: Длъжен съм да спечеля титлата

39
0
Роб Хъф

Роб Хъф е напълно готов за последната битка от сезона в световния шампионат за туристически автомобили (WTCC). Британецът излезе начело в Китай и е фаворит за короната през 2012 г. Той е с 390 точки в генералното класиране – 35 повече от Ален Меню и 41 пред Иван Мюлер (тримата са съотборници в екипа на Шевроле).

Британецът обаче не възнамерява да се пази този уикенд в Макау и е категоричен, че ще атакува на максимум. Хъф е наясно, че трябва да е максимално концентриран на прочутото улично трасе, което не прощава и най-малката грешка. Въпреки това обаче пилотът заяви, че не е нервен пред едно от най-големите изпитания в кариерата си:

Всъщност се радвам на момента. Наистина. Ситуацията е страхотна и за мен, и за отбора ми. Отивам на най-любимата си писта в света. Там съм постигал повече успехи в сравнение с което и да е друго трасе. И трябва да взема титлата – длъжен съм на екипа си, на баща си, на всеки, който някога ми е помогнал и ме е подкрепил. Чувствам се готов. Усещам, че това е моят момент. Вярвам, че ще спечеля.

Хъф е печелил всеки път в Макау през последните четири години. Той успя да излезе еднолично начело в генералното подреждане едва през уикенд в Шанхай, но на въпроса как би коментирал случилото се там с Меню и Мюлер, дипломатично отказа коментар.

Не би било редно да казвам каквото и да е, тъй като сме съотборници. Съжалявам за Ален, но тази година повече от всеки друг път се боря за себе си, а и за работа, тъй като Шевроле се оттеглят от WTCC. Трябва да сторя абсолютно всичко възможно, за да спечеля шампионата. Хора ми казват, че почти съм го направил, но нищо не е приключило до самия финал. Може би миналия сезон се отпуснах прекалено, когато имах добър аванс в класирането и загубих короната с три точки. Ще атакувам на максимум, както винаги. Но в същото време ще внимавам къде са съекипниците ми, за да мога да реагирам адекватно на всяка възникнала ситуация. Искам да спечеля, но ако те са зад гърба ми, направо ще пусна, защото няма нужда да се боря с тях. Не е задължително да спечеля, а те ще се борят като луди – убеден е състезателят.

В същото време Хъф е категоричен, че съекипниците му няма да му изиграят някой мръсен номер и да го извадят от състезание.

Ако на някого му хрумне нещо подобно, ще трябва после да се разправя с мен. А аз се боксирам от около две години и не препоръчвам да се закачат. Всички обаче се уважаваме достатъчно, за да знаем колко твърдо може да се държим един спрямо друг. Надявам се те да ме уважават толкова, колкото и аз тях – допълни той.