Начало Други WTCC: Хъф направи решителна крачка към титлата

WTCC: Хъф направи решителна крачка към титлата

60
0
Роб Хъф

Роб Хъф направи решителна крачка към титлата в световния шампионат за туристически автомобили (WTCC) с второ място в първия старт и победа във второто състезание в Китай. След тези надпревари той е с 390 точки в генералното класиране, следван от съотборниците си в Шевроле Иван Мюлер с 367 и Ален Меню – 352.

Хъф бе най-бърз на загрявката рано сутринта, докато Меню бе спечелил полпозишъна вчера.

Истинската драма се разигра в първия старт, когато Мюлер отпадна малко след потеглянето на колоната. При удар с Норберт Михелиц в трети завой той се завъртя и не можа да продължи в състезанието. Шампионът изобщо не бе доволен от ситуацията:

– Видели сте го вече в телевизионното предаване. Не знам кой ме бутна, всъщност имаше няколко удара. Сега трябва да дам най-доброто от себе си.

На трасето швейцарският пилот спечели победата без особени проблеми, следван от Хъф.

Том Коронел бе на първа позиция за втората надпревара, Хъф потегли от седмо място, а Мюлер и Меню – от девето и десето. Пилотите на Шевроле се хвърлиха в битката от самото начало и скоро се наредиха зад Коронел и Стефано Дасте, които също не бяха сериозно препятствие. Пет тура след началото светлосините Круз-ове бяха начело – водеше Меню пред Мюлер и Хъф. Решителният миг бе в момента, когато французинът удари Ален и това позволи на Роб да се измъкне напред. Мюлер се нареди втори пред Меню, но инцидентът се разследва.

Направих ужасен старт, но след това нещата се подобриха. Невероятна победа – радваше се Хъф на финала.

Мюлер се извини на Меню, обяснявайки, че е спрял твърде късно:

– Не исках да се случва такова нещо.

Швейцарецът пък бе на мнение, че заради Иван и двамата са загубили шансовете си да се борят за короната. До края на шампионата остава кръгът в Макау (15-18 ноември).