Начало Други WTCC: Хонда ще трябва да правят промени по Сивик по-рано от планираното

WTCC: Хонда ще трябва да правят промени по Сивик по-рано от планираното

33
0
Тиаго Монтейро

Хонда ще направят доста промени по своя Сивик, с който започнаха участие в световния шампионат за туристически автомобили (WTCC) в края на миналия сезон, за да посрещнат изискванията на новите технически правила.

Новостите трябва да бъдат уточнени и въведени за 2014 г., уточниха от ФИА през декември 2012 г. Целта им е да направят колите по-бързи и да привлекат повече производители към сериите. Вследствие на тях обаче Сивик-ът ще се използва само един пълен сезон, а не два, както бе планирано предварително.

Промяната наистина е голяма. Сивик WTCC бе създаден, за да изкара две години, а сега ще има много промени в структурата, за да се въведат изискваните промени по-рано от очакваното – обясни пилотът Тиаго Монтейро пред autosport.com. – Цената ще е сериозна, защото изчисленията са правени според първоначалния план.

Въпреки тази спънка Монтейро вярва, че екипът на Хонда ще се справи с новите правила. Отборът вече има подиум благодарение на него (в Макау) и първите стъпки в първенството бяха наистина успешни.

Прегледахме много внимателно новостите. Според мен сериите вървят в правилната посока. От дълго време си мисля какво може да се промени в шампионата. По-агресивен външен вид, малко повече аеропритискане, по-големи гуми, 10%-20% повече мощност биха били идеални. Така че вървим натам. Основните промени са положителни и са само плюс за бъдещето на шампионата – допълни той.