Начало Други WTCC: Хосе Мария Лопес печели първа позиция за Citroen

WTCC: Хосе Мария Лопес печели първа позиция за Citroen

42
0

Хосе Мария Лопес със Citroen спечели първата позиция за първия кръг от световния шампионат за туристически автомобили WTCC. Той бе най-бърз по улиците на Маракеш в първото състезание за Citroen в сериите.

Лопес, който подписа договор с френската марка след еднократно участие в родината си Аржентина миналата година, сега надделя над далеч по-опитния си съотборник  и шампион Иван Мюлер, както и на суперзвездата от ралитата Себастиен Льоб.  Тримата от Citroen обаче се събраха в една десета от секундата.

Citroen, които участват с новата си спецификация C-Elysee, изпревариха конкурентите си Chevrolet, Honda и LADA. Четвърти стана Том Чилтън с ROAL Cruze. Въпреки че бе санкциониран с черен флаг по време на последната сесия Q3, за напускане на питлейна преди да е отворен, новакът Душан Бошкович  стана 5-и с Campos Chevrolet. Рене Мюних отсъства от Q3, но ще стартира 6-и със своя Chevrolet, Пред Тиаго Монтейро. Португалецът ще стартира сам за заводския тим на Honda, след като на тренировките Габриеле Таркини отпадна от състезанието. Монтейро обаче е начело на трите коли  Civic, а 8-и е Норберт Михелиц, а 9-и е местният герой Мехди Бенани, който ще стартира от първа редица пред своите фенове. Най-бърз от пилотите на LADA е Джеймс Томсън – 11-и.