Начало Други WTCC: Лада приключи първи тест

WTCC: Лада приключи първи тест

49
0
Джеймс Томпсън,Роб Хъф

Екипът на Лада приключи първия тест на новия си модел Гранта TC1, конструиран според промените в правилата на световния шампионат за туристически автомобили (WTCC) за 2014 г.

Отборът първо представи автомобила, който е претърпял много сериозна промяна. Лада са работили в сътрудничество с Орека и сега колата е значително по-широка и по-ниска в сравнение с предишния модел. В тазгодишното първенство тимът ще се състезава с три автомобила, като пилоти ще са Джеймс Томпсън, Роб Хъф и Михаил Козловски.

След представянето на френската писта Маникур бяха проведени и тренировките, като зад волана бяха Томпсън и Хъф. Първият старт от календара  е на 13 април в Маракеш (Мароко).

Лада Гранта ТС1 е напълно различен автомобил от предшественика си – заяви шефът на тима Виктор Шаповалов. – Използвахме целия опит, натрупан през предходните сезони. По-гъвкавите правила ни позволиха да направим колата по-конкурентоспособна благодарение на някои иновативни решения за окачването. Освен това успяхме да решим някои проблеми, които имахме през 2013 г., но запазихме най-добрите характеристики на колата. Все още имаме предимство благодарение на по-късата база – тя е особено полезна за маневреността. Новият двигател е дело на Орека и дава на автомобила още по-голям потенциал. Ускорението при излизане от завой се подобри значително. Като цяло отборът е доволен от първите тренировки. Те потвърдиха, че тимът ни е успял да намери най-добрия баланс за колата.