Начало Други WTCC: Льоб смята, че не е готов да победи Мюлер

WTCC: Льоб смята, че не е готов да победи Мюлер

28
0
Иван Мюлер,Себастиен Льоб

Себастиен Льоб все още не е готов да победи съотборника си в Ситроен за световния шампионат за туристически автомобили (WTCC) Иван Мюлер.

Надпреварите на писта все още са сравнително ново изживяване за деветкратния WRC шампион, докато сънародникът му има четири титли в WTCC. Двамата вече имат няколко теста с новия Ситроен С-Елизе и Мюлер дори заяви по-рано, че очаква Льоб да се бори за победи този сезон. Самият Себастиен обаче настоява, че не се намира на етап, на който да води битка с многократно по-опитния си на писта съекипник.

Знам, че ще е трудно и затова работя упорито. Опитвам да се подготвя максимално добре. Засега не знам къде се намирам като скорост. Сравнявам представянето си с това на съотборниците ми и се старая да го подобрявам. Едно нещо е сигурно: не мисля, че съм готов да победя Мюлер. Щастлив съм, че работя с него, защото той познава прекрасно категорията и типа автомобили. Със сигурност понякога е трудно да те сравняват с най-добрия, но помага да разбереш, когато допускаш грешки и как да подобриш нещата. И със сигурност ще ми помогне да израсна като пистов състезател – коментира Льоб.

В момента той е съсредоточен изцяло върху WTCC и не обмисля участие в други дисциплини. Миналия сезон Себастиен имаше особено натоварена програма – GT-надпревари, старт в Порше Суперкъп, легендарното изкачване Пайкс Пийк, както и няколко WRC състезания. Заговори се за негово намерение да опита силите си и в Дакар. Сега обаче вниманието му е 100% върху световния шампионат за туристически автомобили:

В настоящия момент не ме интересува друго. Целият ми фокус е върху WTCC. Това е ново и трудно за мен предизвикателство, искам да се концентрирам върху него. Понякога карането на такава кола изглежда доста странно, защото трябва да се научиш как да поддържаш скоростта си в завоите, да спираш по-рано. В първия тест ми бе особено трудно и дори объркващо. Сега мисля, че разбирам по-добре как да работя с автомобила.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.