Начало Други WTCC: NIKA Рейсинг ще се състезават с Хонда Сивик в TC2T

WTCC: NIKA Рейсинг ще се състезават с Хонда Сивик в TC2T

35
0
Хонда Сивик,Хонда Сивик WTCC

Екипът на NIKA Рейсинг ще се състезава с Хонда Сивик в клас TC2T на световния шампионат за туристически автомобили (WTCC), съобщиха официално от отбора.

Шведският тим ще е с един автомобил, а пилот ще е японецът Юкинори Танигучи. Екипът записа най-доброто си представяне в WTCC миналата година, взимайки 3 победи с Михел Никяер (тогава с Шевроле Круз).

2013-та бе фантастична година за NIKA Рейсинг и се вълнуваме, че успяхме да останем в шампионата – коментира шефът на тима Никлас Карлсон. – Сега с огромно нетърпение очакваме развитието на новото ни партньорство с Хонда. Бих искал да благодаря на Шевроле за последните няколко наистина незабравими години. Заедно взехме две STCC титли и 3 WTCC победи. Те бяха ключов елемент за установяването на отбора ни на международната сцена. Но е време да се обърнем към бъдещето и според мен 2014-та е само началото на едно вълнуващо пътуване.

Спортният директор Стефан Линдберг уточни, че разговорите с Хонда са започнали в края на миналата година.

Убедени сме, че сме открили най-добрата възможна посока за развитие на отбора ни, за преминаване в следващата фаза. Малко по-късно ще обявим цялата си програма, включително паралелно участие в друг професионален спорт – допълни той.