Начало Други WTCC: Норберт Михелиц спечели първи полпозишън на Словакия Ринг

WTCC: Норберт Михелиц спечели първи полпозишън на Словакия Ринг

57
0
Норберт Михелиц

Унгарецът Норберт Михелиц спечели първи полпозишън в кариерата си в световния шампионат за туристически автомобили (WTCC).

Първенството е на Словакия Ринг, а пилотът на Зенго Моторспорт с автомобил на BMW се възползва максимално добре от условията на трасето и използвайки Шевроле-та на Иван Мюлер се измъкна чудесно, за да вземе първата позиция.

Перфектен ден за мен. Полпозишънът е почти толкова хубав, колкото и победа. Очаквах насрещен вятър и се оглеждах за кого мога да се залепя. В крайна сметка мисля, че Мюлер ме измъкна напред и ми спечели около десета от секундата – може би това бе достатъчно – обясни Михелиц.

Втори е Алексей Дудукало (Лукойл Рейсинг) със Сеат, който пък благодари на съотборника си Габриеле Таркини за споделените бележки и настройки. Руснакът призна, че е допуснал малка грешка в бързия си тур, качвайки се прекалено много на един от бордюрите на излизане от първи завой, но като цяло бе доволен.

Самият Таркини остана трети, въпреки че уикендът бе доста разпокъсан за него до момента. Бившият пилот от Формула 1 сподели, че е крайно необичайно в топ 3 от квалификацията да липсват Шевроле, доминиращи от началото на сезон в състезанията, но днес това бе факт.

Не съм сигурен какво се случи с тях, но съм убеден, че ще се реваншират в надпреварите – допълни италианецът.