Начало Други WTCC: RML показа колата си, Хонда приключи тест на Арагон

WTCC: RML показа колата си, Хонда приключи тест на Арагон

32
0
RML Круз,Шевроле Круз

RML показа напълно новия си автомобил спецификация TC1, който ще се състезава в тазгодишния световен шампионат за туристически автомобили (WTCC).

Многократните шампиони в сериите подготвят шест RML Круз-а в съответствие с новите правила в първенството. Това на практика означава пълна преработка на миналогодишните коли, с една от които Иван Мюлер спечели рекордната си четвърта титла в WTCC.

Новите правила означаваха някои предизвикателства пред екипа, като времето никак не е много – шампионатът стартира през април. Екипът се труди успоредно и по новата еволюция на 1,6-литровия двигател. Всичко трябва да бъде завършено през февруари преди оборудването да потегли за Мароко, където ще се проведе първия кръг.

Проектът ни регистрира много добър прогрес. Производствените ни отдел и екип са невероятно заети, като взехме и допълнителни хора за тези важни няколко седмици по приключването на всичко преди сезона – коментира спортният директор Рон Хартвелт. – Всичко върви по план и с шасито, и със задвижването. Трябва да изпълним финалната конструкторска фаза и след това идва монтирането. Нямаме търпение да видим новия Круз завършен и на пистата.

Междувременно новият Хонда Сивик WTCC завърши теста си на Моторланд Арагон в Испания. JAS Моторспорт имаше една напълно завършена кола в спецификация TC1. Времето бе благоприятно през по-голяма част от тренировките.

Отборът се концентрира върху това да събере възможно най-много данни, за да се види кои са най-силните страни на автомобила и къде може да се работи.

Колата е истинско удоволствие за управление. Много бърза в завоите, със сериозно сцепление благодарение на по-големите гуми и аеропритискане. Освен това е чувствителна към промените в настройките. Истинско предизвикателство – обясни Габриеле Таркини в края на теста.

Тиаго Монтейро кара само час новия Сивик, а Норберт Михелиц, който се състезава от миналата година с кола на японския производител, присъстваше на сесиите. Следващите изпитания на Хонда са насрочени за втората седмица на февруари.