Начало MotoGP News Ямаха няма да има заместник на Роси и във втория старт на...

Ямаха няма да има заместник на Роси и във втория старт на Арагон

540
0
Валентино Роси
Валентино Роси; снимка: Ямаха

Ямаха няма да пуска пилот на мястото на Валентино Роси за Гран при на Теруел, която ще се проведе следващия уикенд. Това ще е втори пореден старт на Моторланд Арагон. Роси пропуска и днешната Гран при на Арагон, след като в четвъртък италианският пилот даде положителен за COVID-19 тест.

Карантината в Италия е 10 дни и покрива изцяло и втория състезателен уикенд на Арагон. След това на пилота трябва да бъде направен нов тест и ще му бъде разрешено да е отново на писта само след негативен резултат. Това означава, че Роси може да се върне най-рано за Гран при на Европа на Рикардо Тормо (6-8 ноември).

„Ямаха прецени внимателно опциите и реши да не пуска заместващ Роси пилот в предстоящата Гран при на Теруел“, се казва в изявлението на отбора.

„Решението е взето заради огромния стрес, на който са подложени хората в MotoGP екипа по време на този, повлиян от COVID-19 сезон. Взимайки предвид намаления персонал и допълнителни фактори Ямаха предпочете да не подлага на допълнително натоварване екипа за приемането на нов състезател за (както очакваме) един състезателен уикенд.“

От отбора са уведомили рейс дирекцията за ситуацията и решението си. Нова информация за състоянието на Роси се очаква след втората надпревара на Арагон.