Начало Други Юбилей – 20 години Лазурит 94 АД

Юбилей – 20 години Лазурит 94 АД

174
0

В края на септември Лазурит 94 отбелязва 20-годишния си юбилей на българския пазар. Като представител на немския концерн Glasurit/BASF, фирмата е предпочитан партньор на почти всички вносители на автомобили и големите сервизи в страната.

След 20 години упорит труд Лазурит 94 има над 100 големи клиенти, работи с над 70% от автосервизите в България, и има подписани дългогодишни договори с официалните вносители на BMW, Mercedes-Benz, Ford, Toyota, Opel, Hyundai, Citroen. През годините е удостоена е с два златни медала от Техническия панаир в Пловдив за технологии и въвеждане на водоразтворимите бои Ред 90. Фирмата е предпочитан партньор на водещите застрахователни компании.

20-тия рожден ден компанията ще отпразнува в новия Лазурит център в София на бул. Ботевградско шосе. Той ще отвори врати през есента и е на разгъната площ от около 3000 кв.м.  на няколко нива. Освен със съвременен дизайн, новият обект ще привлича клиентите и с много функционалности – експозиционна магазинна част с много стоки, зала за конференции, кафе зона, специализиран автосервиз, използващ последните технологии на Glasurit. Тренировъчният център ще бъде ултрамодерно оборудван и в него ще водят обучения високо квалифицирани лектори и треньори от широк кръг специалности. Амбицията на фирмата е той да се превърне в най-модерния тренировъчен център на Glasurit на Балканския полуостров. Новият център ще събере под един покрив най-съвременно оборудване, иновативна техника и висококачествени материали в авторепаратурата, а за истинските ценители на автомобилите – ретро и концептуални модели , както и дизайнерски решения за тунинг.

Галина Дойчинова, изпълнителен директор на Лазурит‘94 добавя: Аз съм изключително доволна от започването на строежа на новия модерен център за авторепаратура. Автомобилната индустрия е важна за BASF и с този съвременен център за обучение, ние искаме да подчертаем, че инвестираме в най-добрите екипи, модерни технологии, а първокласната техническа база гарантира, че ще можем да отговорим на цялостните потребности на нашите клиенти за реални и ефективни постижения.

Във връзка с юбилея, фирма Лазурит 94 АД стартира и социален проект в сферата на образованието. 20 младежи от цялата страна ще получат безплатно професионално обучение, като ангажиментът на Лазурит 94 е съвместно със своите партньори да осигури работни места на успешно завършилите. Младите хора ще бъда обучени в рамките на 3 месеца по специалността авторепаратура и ще имат възможност да се реализират след придобиване на квалификация. Инициативата се осъществява с подкрепата на ПГТЕ Хенри Форд.

Специално за своите клиенти и партньори Лазурит ще организира през септември серия от събития, съпътствани с подаръци, големи отстъпки и много изкушаващи промоции. В бъдеще с предвижда разрастване на дейността, на доставките на авторепаратурни продукти на едро и разширяване на портфолиото на предлагани услуги и издигане нивото на обученията за клиенти на ново по-високо ниво.

 

Основни факти от историята на Лазурит

1994 г. – фирмата получава изключителните права за вносител на Glasurit за България и започва изграждането на дистрибуторската си мрежа из цялата страна

1996 г. – Лазурит-94 открива демонстрационния си авторепаратурен център Лазурит-сервиз, част от веригата международни центрове на Glasurit. В момента той е един от предпочитаните универсални сервизи в София

1999 г. фирмата чества своя 5-годишен юбилей и допринася за безопасността на движението, като инвестира и поставя светофар пред басейн Спартак в София.

2002 г. – Лазурит-94 се преобразува в Акционерно дружество. В израз на трайния интерес на Glasurit към българския пазар, концернът BASF продължава дългогодишното си сътрудничество

2013 г. – започва строежът на най-модерният център в авторепаратурния бранш в България, в който през септември 2014 г. Лазурит 94 ще посрещне своя 20-годишен юбилей.