Начало Лайфстайл Юли Ботев спечели Volvo World Golf Challenge Bulgaria

Юли Ботев спечели Volvo World Golf Challenge Bulgaria

359
0
Volvo World Golf Challenge Bulgaria

Голф турнирът с най-богата история в България Volvo World Golf Challenge Bulgaria се проведе на 20 октомври. След оспорвана игра големият победител в 14-то издание на надпреварата, със 73 удара в Дивизия А, е Юли Ботев.

Той спечели и голямата награда, осигурена от Мото-Пфое – участие в Световните финали на Volvo World Golf Challenge 2020 г. Второ и трето място заеха Петър Стратев със 74 удара и Александър Евтимов със 75 удара.

„Радвам се, че спечелих голф турнира с най-богата история в България – Volvo World Golf Challenge Bulgaria. Това беше истински празник – хубаво време, добра игра и перфектно игрище. Благодаря и на един от най-добрите спонсори – Мото-Пфое, че съхранява идеята и че съумява толкова години да реализира този прекрасен турнир, заедно с чудесните автомобили Volvo.”,
сподели при награждаването големия победител в Дивизия А – Юли Ботев.  

Тазгодишното издание на престижния турнир се проведе в голф клуб „Св. София“, с. Равно поле. Общо 88 участници се състезаваха за голямата награда. В Дивия А (хендикап < 12,4) форматът бе индивидуален строук плей на 18 дупки, а в Дивизия В (хендикап 12,5 – 22,4) и Дивизия С (хендикап 22,5 – 36) играчите се състезава във формат индивидуален стейбълфорд на 18 дупки.

Победителите в Дивизии В и С – Хранимир Коджахристов с 39 точки и Маневска с 40 точки нет резултат, спечелиха ваучери за уикенд в луксозен комплекс в Банско и тестово пътуване с Volvo автомобил.

За съжаление, нито един от участниците не успя да осъществи заветния удар Hole in One и да грабне ексклузивната награда – Volvo XC40, която организаторите бяха обявили.

Четири от премиум моделите на Volvo – S60, XC40, XC60 и XC90, разкрасиха допълнително терена, на който състезателите премериха сили. Допълнителна атракция по време на престижния голф турнир бяха Volvo XC40 и Volvo XC90, които участниците и гостите на събитието имаха възможността да тестват.

Четиринадесетото издание на Volvo World Golf Challenge се провежда в изпълнена с успехи за шведския премиум бранд Volvo година. В световен мащаб компанията отчита ръст от 7.4% в продажбите си за последните девет месеца. Преди по-малко от седмица брандът представи първия си изцяло електрически автомобил. Той ще бъде и най-безопасния на пътя – Volvo XC40 Recharge.

Освен това Volvo Cars сподели амбициозния си план по отношение на климата, чиято цел е да намали отделянето на въглеродни емисии от нейните автомобили с цели 40% между 2018 и 2025 г. Компанията представи и два нови модела – спортния премиум седан Volvo S60 и обновената версия на впечатляващия SUV модел – Volvo XC90. А в България през месец май 2019 г. се състоя откриването на първия самостоятелен търговско-сервизен комплекс на Volvo.

Новият спортен седан Volvo S60 направи своя дебют по време на официалното събитие. Само преди седмица по време на Автосалон София 2019 новото Volvo XC90 направи своя официален дебют пред широката аудитория.