Начало Избрани Юри Випс ще участва в първата тренировка в Испания

Юри Випс ще участва в първата тренировка в Испания

789
0
Юри Випс
Юри Випс, снимка Ред Бул Контент Пуул

Юри Випс ще участва в първата свободна тренировка за Гран при на Испания в F1. Пилотът от F2 ще кара автомобила на Серхио Перес от екипа на Ред Бул. Естонският състезател е част от програмата за млади пилоти на австрийския тим.


Тази година спортният правилник на F1 задължава отборите да назначат пилот-новобранец или такъв, който е участвал в не повече от два тренировъчни сесии от световния шампионат

Ред Бул логично реши да повери своя RB18 на младата си надежда Юри Випс.

Естонецът е опитвал машини от F1 в миналото. Той взе участие в следсезонните тестове на пистата Яс Марина. Също така той е и резервен пилот както на Ред Бул, така и на Алфа Таури.

Випс ще има натоварен уикенд в Испания, тъй като ще се състезава и с постоянния си отбор Hitech в подгряващия шампионат Формула 2. В момента 21-годишният пилот заема шесто място в класирането на сериите след първите три кръга. Те се проведоха в Бахрейн, Саудитска Арабия и Емилия Романя.

Випс няма да е единственият нов пилот, който ще участва в петъчната FP1. Световният шампион от Формула Е Ник де Врийс ще бъде зад волана на Уилямс FW44. Нидерландецът ще бъде на мястото на Алекс Албон. Междувременно Роберт Кубица ще кара в сутрешната петъчна сесия вместо Гуаню Жу. Полякът продължава да бъде резервен пилот на Алфа Ромео и взе участие в първите тестове, провели се е в Испания.