Начало Лайфстайл Юсеин Болт изпълни мечтата си да кара Ферари на писта

Юсеин Болт изпълни мечтата си да кара Ферари на писта

133
0
Юсеин Болт

Световен рекордьор, многократен олимпийски шампион и… любител на колите Ферари – всичко това е Юсеин Болт, един от най-известните лекоатлети в цял свят. Най-бързият човек на земята се възползва от шанса, че е в Италия (където гледа футболния мач Интер – Милан на Сан Сиро), за да отскочи и до базата на легендарната автомобилна марка. Болт изкара много специален ден в Маранело, като имаше възможност да тества 458 Италия и 599 GTB Фиорано на частното трасе на Скудерията. Първият модел явно му хареса повече, защото коментарът му бе:

– Прилича малко на мен, много добре реагира и е устремно.

Юсеин изрази разочарование от загубата на титлата в Абу Даби, но допълни, че като спортист напълно разбира случилото се.

– Има върхове и спадове, но е важно да се знае как да се върнеш. А аз съм убеден, че Ферари могат да го сторят – каза още Болт.

Атлетът не само се забавлява в Италия, но и представя нова колекция на Пума, с които работи в тясно сътрудничество. Тя носи името на Юсеин и в дизайна са включени графични елементи, напомнящи за него и родината му Ямайка. Един от слоганите на колекцията е Who faster (от англ. – кой е по-бърз), но този път Болт не премери сили с Ферари-тата – само ги кара за лично удоволствие.