Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер разкри колата за 2018 г. – C37

Заубер разкри колата за 2018 г. – C37

392
0

Екипът на Алфа Ромео Заубер показа официално новия си болид за 2018 г. – C37. Колата изглежда доста различно спрямо предшественика си, като от една страна това се дължи на новите правила (постаянето на halo и премахването на акулската перка), а от друга заради новия технически подход от страна на тима.

Швейцарският отбор още след края на миналия сезон сключи дългогодишно партньорство с Алфа Ромео, като екипът вече носи името Алфа Ромео Заубер. С логото на италианската марка ще бъдат брандирани моторите на тима, които всъщност ще са новите такива на Ферари.

Спортният директор на тима Фредерик Васьор заяви, че целта на тима е да настигне отборите в колоната, след като миналия сезон Заубер определено бе най-слабият тим в решетката. По думите му в екипа са вложили много енергия и отдаденост в развитието на C37.

За този сезон тимът ще има нов основен спонсор – Claro. Компанията е дъщерно дружество на America Movil, най-голямата телекомуникационна компания в Латинска Америка. Нов спонсор на тима е и брандът за спортни стоки Kappa.

Пилоти на тима през тази година ще бъдат Шарл Льоклер, който спечели титлата във Формула 2 миналия сезон, и Маркус Ериксон, който запази мястото в екипа.

В новата кола правят впечатление разнообразните елементи над и пред кутиите за радиаторите, формата на последните, които са доста скосени в своя край отдолу, както и тръбата за въздух към двигателя с няколко отвора.