Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Загубих 3 или 4 секунди в трафика, гумите не издържаха, заяви Фетел

Загубих 3 или 4 секунди в трафика, гумите не издържаха, заяви Фетел

55
0

Себастиан Фетел на няколко пъти изрази по време на Гран при на Япония недоволството си от изостанали в колоната болиди, които трябваше да изпреварва с обиколка. Съотборникът му във Ферари Кими Райконен и Макс Верстапен (Ред Бул) също бяха недоволни от съперниците на трасето, като според холандеца те просто пренебрегвали сините флагове.

„Загубих три или четири секунди само в трафика по време на двубоя с Люис [Хамилтън]”, заяви Фетел след финала. „Стояха пред мен в участъци с много завои. Част от недоволството е субективно, разбира се – не виждаш цялата карти, други също губят време. Друг път ти губиш или печелиш в подобни ситуации. Мисля, че днес не бяхме сред късметлиите. Но в крайна сметка нямаше значение.

Ако погледнете разликата накрая, се вижда, че те бяха доста далеч пред нас. Износването на гумите при нас бе по-високо, за да сме в състояние да водим битка според очакванията ни.

Уикендът като цяло бе положителен. С наказанията и за двама ни бе много трудно, тъй като не стартирахме от спечелените позиции. Успяхме да наваксаме, през по-голямата част от надпреварата изглеждаше като че ли имаме шанс за подиума. Но искахме второ място – нямахме желание да пазим трето. Ето защо, когато Макс спря в пита много рано, решихме да останем на пистата. Според мен това бе правилно. За съжаление гумите накрая не държаха толкова, колкото се надявахме.