Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Зак Браун: Алонсо ще остане при нас, ако преминем на мотори Рено

Зак Браун: Алонсо ще остане при нас, ако преминем на мотори Рено

20
0
Зак Браун; снимка: Макларън

Изпълнителният директор на Макларън Зак Браун призна, че е много вероятно Фернандо Алонсо да остане в тима и през 2018 г. За да се случи това обаче е нужно британският отбор да смени двигателите на японския си доставчик Хонда с тези на Рено. Очаква се от Макларън да обявят решението с кои двигатели ще се състезават през следващия сезон в близките няколко дни.

От Ферари и Мерцедес вече отказаха да дават мотори на екипа от Уокинг. Вчера се появи информация, че от Рено могат да направят това само ако Торо Росо подпише договор с Хонда, което ще отвори свободен слот за Макларън да стане клиент на французите. Ако последното не се случи, то от Рено няма да имат ресурса да снабдяват 4 отбора (своя заводски, Ред Бул, Торо Росо и Макларън) с продуктите си.

„Ако подпишем договор с Рено за доставка на двигатели, е много вероятно Фернандо да продължи да се състезава за нас и през следващата година,. Напоследък много често обядваме заедно и трябва да кажа, че Алонсо много обича Макларън, заяви Зак Браун.

-Амбициран е повече от всякога отново да побеждава и това е единственото нещо, към което има претенции. Разбирам го напълно, понеже той е от големите шампиони във Формула 1. Ние сме длъжни да му дадем болид, с който отново да покаже на какво е способен.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.