Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Зак Браун отива в Макларън като изпълнителен директор

Зак Браун отива в Макларън като изпълнителен директор

74
0

Американският бизнесмен Зак Браун се присъединява към Макларън Технолъджи Груп (МТГ) като изпълнителен директор, обявиха от компанията от Уокинг. Точната дата на постъпването му в концерна ще бъде уточнена. Браун ще започне работа през декември.

В изявлението на МТГ се казва, че в новата си роля „Зак ще е значителна част от програма за преструктуриране, която ще приведе търговските и стратегически операции на групата спрямо постигането на успех във Формула 1.”

Браун ще управлява компанията заедно с главния оперативен директор Джонатан Нийл. Двамата ще отговарят пред изпълнителния комитет на Макларън Технолъджи Груп. Това е част от първите стъпки, свързани със създаването на нова, подсилена организационна структура на концерна. МТГ ще продължи търсенето на нов главен изпълнителен директор след отстраняването на Рон Денис.

„Невероятно горд съм да се присъединя към Макларън Технолъджи Груп”, заяви Браун. „Уважавам невероятно много и се възхищавам на постигнатото от компанията досега. Нямам търпение да допринеса за следващата важна фаза на развитие.”

„Работейки в близко сътрудничество с Макларън в продължение на много години, съм бил изумяван от таланта и амбицията на всички служители. Нямам търпение да се включа към множеството силни страни на бизнеса и да надграждам върху тях за бъдещ успех на начинанията ни.”

„Като основател на Just Marketing International (JMI) – понастоящем най-голямата моторспорт маркетингова агенция в света – често съм се трудил заедно с Макларън. Изградих отлични връзки в компанията. Заедно постигнахме силни спонсорски сделки, включително тези с Johnnie Walker, GSK, Hilton, Lenovo, Chandon и NTT.”

„Най-хубавото от всичко е, че в новата си роля ще комбинирам абсолютната си страст с огромния си опит – автомобилният спорт и маркетингът, като подсигуря паралелното съществуване на тези две сфери.”

Браун имаше оферта от новите собственици на Формула 1 Liberty Media и трябваше да реши дали иска да участва в общото управление на спорта или само в това на Макларън. Досега той бе председател на motorsport.com, част от групата Motorsport Network, която наскоро придоби моторспорт изданията на Haymarket Media Group – Аутоспорт (изданието и уебсайта), F1 Рейсинг, Моторспорт Нюз, както и фотографската агенция LAT. Миналия петък от Motorsport Network съобщиха, че са купили и Motors TV и въз основа на специализирания телевизионен канал ще градят свой – Motorsport.tv. Смята се, че Зак Браун ще напусне поста си в медийната група, тъй като в противен случай би влязъл в конфликт на интереси.