Начало Автомобили За индивидуалисти – гамата от Х-модели на Opel предлага определени X(екс)-три

За индивидуалисти – гамата от Х-модели на Opel предлага определени X(екс)-три

229
0
Жул Бианки

Opel Mokka X, Opel Crossland X и Opel Grandland X – това са членовете на новото семейство на Opel, съставено от модерни SUV и кросоувъри. Crossland X и Grandland X са новите модели с определени Х(екс)-три и са отговорът на Opel на бурния процес на развитие на SUV сегмента. Моделите са създадени по мярка за всеки вкус и могат да отговорят на всяко индивидуално предпочитание и изискване. Тъй като те ще пристигнат успешно на пазара през следващите месеци, се очаква да допринесат съществено за ръста на марката. X-моделите на Opel са създадени да удовлетворят всеки вкус и специфични индивидуални желания. Един от бестселърите, които диктуват модата в класа на малките SUV модели е вече добре известния и наложил се издръжлив Opel Mokka X. Новият Opel Crossland X и неговият по-голям събрат Opel Grandland X ще добавят нов импулс към продуктовата офанзива „7през 17”, в рамките на която автомобилният производител от Рюселсхайм ще представи не по-малко от 7 нови модела през настоящата година. Всички X-модели играят съществена роля в изпълнението на програмата и впечатляват със своя атлетичен дизайн и SUV качества. Едновременно с това, всеки член на фамилията е уникален сам по себе си и несъмнено ще привлече своя собствена група почитатели, както обяснява Марк Адамс, вицепрезидент по дизайна.

Opel Mokka X беше първият представител на X-гамата и е наистина много голям успех за марката Opel със своите над 750 000 регистрирани към момента поръчки. Водачите на Mokka X се ползват с предимствата на типичната за SUV класа висока позиция на седалките и свързаната с нея отлична видимост. Компактният почитател на приключенията веднага привлича вниманието благодарение на своя динамичен, мускулест дизайн. Широката му стойка и компактните размери на каросерията с дължина 4.28 метра създават впечатлението, че моделът е винаги готов за приключения. Именно затова той се предлага допълнително и със система за двойно предаване, която даде своя съществен принос за спечелването на две титли “Aвтомобил 4х4 на годината. “Mokka X е наистина великолепен автомобил, който съчетава спортен дух, динамика и издръжливост в една цялостна, наистина вдъхновяваща комбинация,” споделя Марк Адамс, вицепрезидент дизайн на Opel.

Opel Crossland X – изчистен, прецизен, страхотен и невероятно практичен

Opel Crossland X, който се предлага на пазара от началото на месец март, допълва гамата от компактни многофункционални модели на компанията. Той възприема много от характерните за Mokka X черти като издръжливостта и по-високата позиция на седалките, присъединявайки се към В-сегмента на SUV класа. “Crossland X добавя своя характерна нотка в гамата. Вътрешното пространство на автомобила е фантастично – той е насочен към хората, които желаят наистина да разполагат с тази разширена функционалност за своите семейства, но не искат да правят компромиси със стила,” отбелязва Марк Адамс.

Докато отвън Crossland X впечатлява с допълнително предлагания различен цвят на покрива и страхотния SUV стил, вътрешното му пространство осигурява изобилие от простор и забележителна гъвкавост. Независимо от факта, че външната дължина на каросерията е едва 4.21 метра, моделът е в състояние да предложи до пет места и багажен обем от 520 литра благодарение на възможността за надлъжно регулиране на задните седалки в диапазон от 150 милиметра. При напълно сгъване на задния ред седалки, обемът на багажното пространство нараства на 1 255 литра. Със своето уникално съчетание от функционалност, динамика и спортна елегантност, Opel Crossland X е идеалният автомобил както за кратки шопинг разходки, така и за по-продължителни пътешествия – компактен многофункционален модел за семействата от големия град и околностите.

И не на последно място идва Grandland X – по-големият събрат на Mokka X и Crossland X, който от тази есен ще представлява марката Opel в С-сегмента на SUV класа. “Новият Grandland X разполага с всички качества, които следва да притежава един отличен SUV модел,” споделя Адамс. “Чудесно вътрешно пространство и функционалност, съчетани с много стилен, динамичен външен дизайн и приветливо, луксозно вътрешно пространство. И тук спортната динамика върви ръка за ръка с издръжливостта и луксозните нотки в изпълнението.”

Мускулите личат ясно под дългата 4.48 метра динамично оформена каросерия на Grandland X, а в съчетание с късите ѝ надвеси, пропорциите са извънредно елегантни. Компактният SUV модел с максимално багажно пространство от 1 652 литра може да бъде поръчан допълнително и с черно лаково покритие на покрива, което да подчертае индивидуалния стил на притежателя. Под външната обвивка на Grandland X се крият многобройни технологични нововъведения като електронния асистент за сцеплението “Grip Control”, aдаптивният круз контрол с функция за регистрация на пешеходци и за автоматично аварийно спиране, системата за предупреждение за сънливост и умора на водача DDA („Driver Drowsiness Alert”) и видеокамерата с панорамна, 360-градусовa картина. Тази комбинация от качества прави Grandland X силен конкурент в компактния клас.

Наред с това и подобно на своите събратя, Grandland X предлага изключително равнище на комфорт благодарение на допълнително предлаганите ергономични седалки с AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V. – Инициатива за здравето на гърба) сертификат за одобрение и отличната свързаност, изградена на основата на Opel OnStar и съвместимите с Apple CarPlay/Android Auto инфоразвлекателни системи IntelliLink.

С бестселъра Mokka X и дебютантите Crossland X и Grandland X, Opel предлага на своите клиенти спортно изглеждащи и практични автомобили, оборудвани с новаторски технологии, задоволявайки разнообразните потребителски изисквания в нарастващия SUV сегмент. “Всеки един от тези автомобили има ярко изразена ДНК връзка с марковата идентичност, но едновременно с това притежава и индивидуална същност и играе различна роля в продуктовата гама на Opel,” отбелязва в заключение Марк Адамс.