Начало Автомобили Заводът на „Литекс Моторс” подготвя поточните си линии за нови модели

Заводът на „Литекс Моторс” подготвя поточните си линии за нови модели

65
0
Great Wall,Литекс Моторс,Ловеч

Заводът на „Литекс Моторс” не е спрял работа, а подготвя поточните си линии за производство на нови модели, заявиха от компанията. Изявлението бе направено в отговор на публикации, според които съоръжението е прекратило дейността си поради несъответствие на правените там автомобили с екологичните норми на Европейския съюз.

От „Литекс Моторс” са категорични, че това не е вярно. „Произведените в завода край Ловеч автомобили с марка Great Wall са сертифицирани от британската сертификационна агенция VCA”, се казва в съобщението. „Те отговарят на всички изисквания и норми на Европейския съюз и могат да бъдат законосъобразно разпространявани, регистрирани и пускани в движение на неговата територия. В допълнение на това, производството не е непременно обусловено от конкретни европейски категории и норми, доколкото произведените автомобили могат да бъдат предназначени и за други пазари, извън общността.”

В изявлението се допълва, че производството е временно преустановено заради подготовка на поточните линии за предстоящите нови модели, които бяха показани по време на Автосалон София 2015. Понастоящем партньорите на българската компания от Great Wall Motor Company работят по съответстващото европейско типово одобрение на автомобилите.

„Литекс Моторс” към момента е единственият действащ завод за производство на автомобили в България и ние сме горди с това. Всичко останало са необясними действия на неясни лица чрез определени български медии”, се казва още в изявлението.