Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Затворен с обиколка от Себастиан беше „черешката на тортата”, сподели Рикиардо

Затворен с обиколка от Себастиан беше „черешката на тортата”, сподели Рикиардо

52
0

Даниел Рикиардо изкара трудна Гран при на Малайзия, след която заяви, че „черешката на тортата” в неговото състезание бе затварянето му с обиколка от спечелилия надпреварата Себастиан Фетел (Ферари).

Австралийският пилот на Ред Бул финишира десети на Сепанг, борейки се с проблеми със спирачките.

„Поздравления за Себ, но да ме затвори с обиколка… Това беше черешката на тортата. Не е най-хубавото чувство на света. Бях готов за битка, но състезанието за мен бе всичко друго, но не и специално. Не бяхме в състояние да се борим в нито една ситуация. Всеки път, когато опитвах нещо, отивах назад. Чувствах се като пътник. В първата обиколка получих удар, който ни попречи доста – имахме някои проблеми в надпреварата. Отнемаше ми дълго време да изпреваря съперник, тъй като нямахме добро темпо. Появиха се и проблеми със спирачките, горе-долу след прибирането на колата за сигурност. Положението определено бе по-лошо, докато се намирах в трафик и се пооправи, след като се озовах на чиста писта”, коментира Даниел.

Шефът на тима от Милтън Кийнс Кристиан Хорнер обясни, че отборът е сменил доставчика си на спирачни системи за тази година и трябва да разследва какво точно е станало в Малайзия. Той допълни, че температурите на спирачките се покачвали всеки път в трафик, както и че е липсвала скорост. „Опитвахме се да се справим през втората половина на надпреварата, за да стигнем до финала. Наистина разочароващо”, каза още Хорнер.

Данил Квят финишира една позиция пред съотборника си – девети. Той бе завъртян по време на надпреварата от Нико Хюлкенберг (Форс Индия), като впоследствие заяви, че това е било просто състезателен инцидент.

„От моя гледна точка и двамата щяхме да спечелим, ако не бе постъпил така. Но той реши да опита, аз нямам нищо против. Беше състезателен инцидент”, каза руснакът. „Иначе извлякохме максимума от ситуацията. Липсваше ни известно темпо и трябва да наваксаме, но съм сигурен, че отборът може да се справи. Желанието ни не е да се борим за девета и десета позиция. Имахме проблеми и трябва да разберем защо.”