Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заподозреният в кражба на медицинския картон на Шумахер намерен мъртъв

Заподозреният в кражба на медицинския картон на Шумахер намерен мъртъв

56
0
Михаел Шумахер

Мъж, заподозрян в кражбата на медицинския картон на Михаел Шумахер, бе открит мъртъв в килията си, съобщи швейцарската полиция. Той е намерен обесен, като според първоначалните данни няма следи от насилие.

Името не се разкрива, но е известно, че е бил мениджър в компанията за въздушни линейки Rega. Той бе арестуван във вторник в Цюрих след постъпили жалби от фирмата и семейството на седемкратния световен шампион във Формула 1, но отрече да е извършил закононарушение. Започнатото разследване е било за нарушаване на професионалната тайна.

Rega бе компанията, която на 16 юни транспортира Шумахер от Гренобъл до Лозана. Бившият пилот падна при спускане със ски в края на декември 2013 г. След това претърпя две мозъчни операции и повече от шест месеца бе в кома.

Мениджърът му Сабине Кем съобщи, че е излязъл от комата и възстановяването му ще продължи. Малко след това тя направи ново изявление, в което посочи, че ако някой публикува медицински данни от изчезналия картон, ще бъде преследван с цялата сила на закона. Медицинското досие на седемкратния световен шампион бе предлагано на няколко вестници в Европа срещу 50 000 евро.