Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 За Бътън и триатлоните

За Бътън и триатлоните

76
0

Британският пилот Дженсън Бътън ще вземе участие в нов триатлон.

28-годишният състезател на Хонда, който обикновено взима участие в подобни събития, завърши на 16-то място от общо 250-ма участници – на осем минути зад победителя – в Севъноукс Триатлон в Англия миналия месец.

Той вече спечели подобна надпревара в Ланзароут през зимата.

Сега в „календара му” има и нов триатлон и това ще бъде Нокиа Уиндзор Триатлон, който е считан за „събитието на годината” от британската асоциация по триатлон. Състезанието ще се проведе на 15 юни в двореца Уиндзор, Итън Колидж и река Темза.

„Не очаквам да бъда 16-ти в Уиндзор” – каза британецът пред „Таймс”.

„Целта ми е да бъда в първите 10 % от финиширалите. Това ще бъде трудно. Доста е оспорвано.

Ветеранът има повече от 140 надпревари във Формула 1, като е и спечелил една от тях. Той разкри, че е започнал с триатлона,докато е тренирал за сезона във Формула 1 в Ланзароут, един от Канарските острови.

В триатлона често участват и професионални атлети- той включва 42-километров участък с колело, 500 метров участък за плуване и 10-километров участък за тичане.

„Ще има наистина голяма конкуренция” – каза Бътън, намеквайки за олимпийския гребец Джеймс Кракнел, който ще бъде сред 2000-те стартирали.

Бътън настоява, че вече е изоставил имиджа на мързелив плейбой и вече е сред състезателите във Формула 1 в най-добра форма.

„Марк Уебър също взима това насериозно. Той бяга в Уебър Чалъндж в Тасмания. С удоволствие бих участвал.”