Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 За Хамилтън бе твърде лесно да спечели титлата тази година, смята Алонсо

За Хамилтън бе твърде лесно да спечели титлата тази година, смята Алонсо

46
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо смята, че за Люис Хамилтън е било твърде лесно да спечели световната титла през тази година. Пилотът на Мерцедес стана шампион за 4-и път, като 2 кръга преди края на сезона е недостижим за единствения си съперник Себастиан Фетел от Ферари. Люис има 56 точки аванс пред германеца при максимални 50 за печелене от Бразилия и Абу Даби.

До лятната пауза обаче битката между двамата беше много оспорвана, като Фетел бе начело в шампионата. От Гран при на Белгия насам обаче Хамилтън спечели 5 победи и едно второ място от 7 състезания и взе превес.

„Беше много лесно за него тази година, без опоненти, каза Алонсо. – Миналия сезон той имаше за съперник Нико Розберг до последното състезание, като трябваше да се бори във всяка една надпревара. За Мерцедес също беше много лесно. Спечелиха конструкторската титла 4 кръга преди края. А Хамилтън 3 състезания преди финала. Може би комбинацията Макларън-Рено ще промени тези лесни времена за тях.”

Самият Алонсо направи силно състезание в Гран при на Мексико и след старт от 18-о място заради наказания, финишира 10-и и взе една точка. Той дълго време успяваше да задържи зад себе си в края именно Хамилтън, но в крайна сметка бе изпреварен от Люис.

„Мисля, че беше добре като цяло. Стартирахме последни и завършихме в точките, обясни испанецът. – Това бе добра цел за нас и я постигнахме. Имахме скорост през целия уикенд и колата беше чудесна, с много добро управление и добър баланс през цялото състезание.

Липсваше ни малко скорост на правите да атакуваме и да се защитаваме. Затова бяхме заклещени зад колите на Заубер в половината състезание и след това не можехме да изпреварим Магнусен. В края се опитвах да спирам по-късно всеки път в борбата с Хамилтън, но беше невъзможно да задържа позицията.”