Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 За момент се почувствах като барбекю, пошегува се Гасли

За момент се почувствах като барбекю, пошегува се Гасли

1020
0
Пиер Гасли, Алфа Таури
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Пиер Гасли е убеден, че тимът му Алфа Таури ще се справи с проблема, заради който колата му се подпали по време на свободна тренировка в Сингапур. Французинът още бе в болида, когато точно над главата му избухнаха пламъци около кутията за въздух. Той излезе невредим, а огънят веднага бе потушен от механици на Алфа Таури с помощ от колегите им от Астън Мартин.

„Това са неща, които могат да се случат в тренировките. Проверихме колко е здрав двигателят в тази жега. Нищо сериозно в крайна сметка. Само за момент се почувствах като барбекю“, пошегува се Гасли

„Решението не е трудно. Всичко стана заради това, че е толкова горещо. Но няма нищо тревожно, което да ни притеснява за останалата част от уикенда. Обожавам тази писта. Това е много специално място, технично, необходим е добър ритъм. От гледна точка на представянето – не, не мисля, че сме доволни. Бяхме доста назад във втората тренировка. В момента нямаме скорост за топ 10, така че трябва да подобрим темпото си утре“, допълни Гасли.

В Алфа Таури имаха още проблеми, тъй като се наложи Юки Цунода да спре заради проблем с горивната система на колата му.

Значително повече оптимизъм имаше в Алпин. Фернандо Алонсо и Естебан Окон изпробваха новия под във втората тренировка и ще продължат да го използват през останалата част от уикенда. Работата на двукратния световен шампион бе принудително съкратена заради предполагаем теч на масло от скоростната кутия.

„Малко по-малко бях на пистата, но се чувствам уверен за утре. Новостите по болида ни изглежда работят добре. Ще продължим да анализираме данните и тази вечер, и утре“, заяви Алонсо

Изпълнителният шеф на Макларън в F1 Андреа Стела каза, че новите елементи, въведени от тима от Уокинг, работят според очакванията на екипа. Само Ландо Норис кара с тях, тъй като има готов един пакет. За Сузука в Япония най-новите компоненти ще са налични и за Даниел Рикиардо.

„Денят бе труден заради температурите и предизвикателствата на пистата“, призна Норис.

„Мисля обаче, че добре разбираме новите неща по колата. Темпото ни в момента не е на ниво, трябва да го оправим за квалификацията“, добави британският пилот.