Начало Moto News За първи път у нас: Honda Ride Fest и дебют на CB500F

За първи път у нас: Honda Ride Fest и дебют на CB500F

237
0

За първи път в България Honda организира масов на тест на мотоциклетната си гама – Honda Ride Fest.

7 тестови мотоциклета ще очакват своите „волни ездачи“ в шоурума на Honda на бул. България 111. През следващия уикенд Honda eскадрилата се мести в града под Тепетата, за да могат и пловдивчани да се насладят на гамата на марката. Новият CB500F дебютира по време на първия райд-фест.

„Вече разполагаме със 7 демо-модела от всички класове и смятаме да превърнем Honda Ride Fest в традиция. Един от тях дори показваме за първи път – CB500F. Радваме се, че възвърнахме второто си място по продажби на мотоциклети в страната с 54 реализирани на пазара бройки. Стартираме и нова услуга заедно с банка ДСК – бързи кредити до 10 000 лв., подходящи именно за покупка на мотоциклет.“,

коментира Светослав Китанов, новият бранд-мениджър секция двуколесни в Бултрако АД, официален представител на Honda за българския пазар.

София, 22-ри и 23-и юни

Мястото: бул. България 111, сграда А.

Събота: 10:00 – 17:00 часа

Неделя: 10:00 – 16:00 часа.

 

Пловдив, 29-ти и 30-и юни

Мястото: бул. „Пазарджишко шосе“ 82

Събота: 10:00 – 17:00 часа

Неделя: 10:00 – 16:00 часа.

Демо-моделите са

До 125 куб. см

Monkey – един от най-разпознаваемите мотоциклети в световен мащаб. Той е с 1-цилиндров 125-кубиков двигател с мощност от 6,9 кВт и с 1 литър гориво изминава 67 километра. Класика и чар, забава и адреналин, дизайн и технологии, комбинирани умело с комфорт и компактни размери – това е новото Monkey. Внимание – подходящ за ездачи до 115 килограма!

Super Cub – истинска градска легенда и символ на стилната мобилност. Насочен е към широк профил от потенциални клиенти. Удовлетворява и най-претенциозните изисквания. S-образният силует не само грабва погледа – благодарение на тази форма качването и слизането от мотоциклета е по-лесно откогато и да било. Модерният SOHC 125cc двигател с програмируем инжекцион осигурява необходимата мощност, а неговото матово покритие придава допълнително „премиум“ излъчване. Впечатляващ е разходът от само 66,7 км с един литър гориво във WMTC режим. С един напълно зареден резервоар от 3,7 литра скутерът изминава около 245 км.

Forza 125 – водещ модел в класа на максискутерите. Компактни размери, отличен двигател, добри аеродинамика и защита от вятъра. Този комфортно ориентиран модел е любимец на младите и успели фенове на марката. Добре познатият четириклапанен двигател с най-добри показатели в сегмента, осигурява пробег от 490 км с един резервоар. Idling Stop системата, леката, но здрава рама и отличните баланс, видимост и пасивна защита са само малка част от силните козове на модела. Към тях трябва да добавим новите LED светлини, Smart ключ управлението и багажното отделение, събиращо два шлема. Всичко това превръща модела в лидер в сегмента на 125-кубиковите машини.

NAKED

CB500F Премиера! Този модел разчита на 2-цилиндров редови, 4-тактов двигател. Изчистените му и „прибрани” форми осигуряват на новия „нейкид“ в гамата на Honda само перфектната мобилност в натоварения градски трафик, но и доставят истинско удоволствие при извънградското кормуване. Изключителната ергономичност позволява на мотористи с различни ръст и килограми да се чувстват удобно. Новият двуцилиндров инжекционен DOHC осигурява мощност от 35 кВт, превръщайки го в идеалния първи байк за скоро придобилите категория A2.

ON/OFF

NC750X – изграден по Fun Crossover Commuter концепт модела на Honda, тази машина е заредена с високи технологии, стабилност и комфорт – с багажно за шлем, разположено на мястото, на което обикновено стои резервоарът. Той е удобен и практичен мотоциклет, перфектен както за всекиднева употреба в градския трафик, така и за екскурзии през уикенда. EURO 4, DCT с три спортни режима и ABS гарантират Вашия комфорт и безопасност. Комбинацията от редови двуцилиндров двигател с висок въртящ момент, нисък разход на гориво, създадено за търсачи на приключения шаси, страхотен дизайн и изключително удобната стойка на ездача, спечелиха хиляди верни фенове на този високотехнологичен, стилен и удобен мотоциклет.

Africa Twin – напълно оборудван за истинско приключение с мощен двигател, динамично шаси, готов да се движи по асфалтов път или на офроуд, той е истински приключенски байк. Двуцилиндровият 4-тактов двигател впечатлява с баланса си, лекотата на използване и управление на пътя и извън него. Той е с работен обем от 998 куб. см с два цилиндъра, с 8 клапана, достига мощност от 95 к. с. и въртящ момент от 98 Нм, като при всички тези данни разходът му на гориво обаче е чудесен – 5,5 л на 100 км.

TOURING

Gold Wing – новият GL1800 Gold Wing е олекотен с до 48 кг спрямо предишния модел. С по-мощен 6-цилиндров двигател тип „Боксер”, и с впечатляващ въртящ момент, самият мотоциклет е по-компактен, и с обновен дизайн, което го прави удобен и за града, и за дълги пътешествия. Двигателят и рамата са разработвани eдновременно и осигуряват перфектна позиция на ездача въпреки намалените габарити на мотоциклета. Алуминиевата рама обхваща предната вилка, позволявайки на силовия агрегат да бъде изнесен напред, и предното колело да може да се движи нагоре/надолу във вертикална равнина. Всичко това осигурява перфектен контрол и стабилност. Окачването се регулира по електронен път. Gold Wing e с четири режима на работа: TOUR, SPORT, ECON и RAIN.