Начало Moto News За Ямаха не е добре да запази Роси и Лоренсо за 2017...

За Ямаха не е добре да запази Роси и Лоренсо за 2017 г.

94
0

Шефът на отбора на Ямаха Тех 3 в MotoGP – Ерв Поншарал, смята, че за заводския отбор на Ямаха би било доста рисковано, ако подпише и с двамата си пилоти Хорхе Лоренсо и Валентино Роси и за 2017 г. Те са с изтичащи договори след края на този сезон и от плановете им ще зависи пазарът на пилоти през 2017 г. Докато от отбора на Ямаха признаха, че тяхното желание е да запазят своите състезатели, Поншарал смята, че напрежението от финала на миналия сезон няма да бъде положително в бъдеще

„И Лоренсо и Роси имаха двугодишни договори и беше изключено да се говори за друго освен изпълняването на тези договори от страна и на двамата, заяви Поншарал. – Но това, което се случи миналия сезон, ни кара да премислим тяхната взаимна работа в Ямаха за сезон 2017. Ако Лоренсо остане, не съм сигурен дали Роси ще иска да се задържи и обратното.”

Запитан за Роси и дали смята, че Доктора има още години в спорта, Поншарал добави: „След като го видях как работи на Сепанг по време на тестовете и как трупаше обиколки, натискаше при всякакви условия – неща, които изискват голяма мотивация и физическа подготовка, няма как да кажа, че той е свършил със спорта. Но от друга страна не съм и сигурен, че няма. Нямам представа, само той знае. Смятам, че ще изчака 4-5 състезания да види къде се намира спрямо другите, и ако е в добра позиция, не смятам, че ще се откаже просто така. Той е боец и едновременно с това умее винаги да се забавлява на мотора и да бъде мотивиран“.

Запитан относно последствията за отбора на Ямаха и дали ще има позитиви за Лоренсо след евентуално отказване на Роси, Поншарал заяви:

„Хорхе заяви, че иска да подпише с отбора възможно най-бързо, ако е възможно преди началото на сезона и че неговата мечта е да завърши своята кариера в Ямаха. Имайки предвид успехите, които той постига, според мен има пълното право да каже: „Ако не подпишете с мен преди Катар” или „Преди да се върнем от Тексас, отивам в друг отбор” – при такъв развой на нещата не искам да съм шеф в отбора на Ямаха. Само че, ако те подпишат с Лоренсо набързо и удовлетворят неговите искания, не съм сигурен дали това няма да нарани гордостта на Валентино.”