Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Забраняват обдухването на дифузьорите при спряно подаване на газ за Испания

Забраняват обдухването на дифузьорите при спряно подаване на газ за Испания

71
0
Марк Уебър

Отборите от Формула 1 може да получат ново изискване за предстоящия уикенд на Гран при на Испания. Носи се слух, че ще бъде забранено обдухването на дифузьорите с изгорели газове, когато кракът на пилота се вдигне от педала на газта.

Това ще намали ефективността на горещите струи, притискащи задната част на колите, с около 10-15%. Последните разработки са такива, че процес на горене се извършваше дори тогава, когато състезателят не подава газ, за да се изпращат равномерни струи към задната част и дифузьора.

Според добре информирани източници техническият делегат на ФИА Чарли Уайтинг е поискал тази промяна, за да може управлението на колите да бъде непосредствено подчинено на действията на пилота. Така притискането към пистата ще е значително по-пряко зависимо от работата с педала на газта от страна на състезателите.

При това положение най-засегнати ще са Ред Бул, Ферари и Макларън, тъй като те са с конструкция на дифузьора и програми на двигателя за агресивно обдухване, твърди техническият специалист Крейг Скарбъро.