Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Загубата на титлата от Ферари не е заради управлението на Маркионе, смята...

Загубата на титлата от Ферари не е заради управлението на Маркионе, смята Волф

40
0
Серджо Маркионе

Загубата на титлата от страна на Ферари през миналия сезон не е заради стила на управление на президента Серджо Маркионе. Това смята спортният шеф на Мерцедес Тото Волф. Според австриеца това би било твърде просто обяснение на случилото се.

В края на сезона пилотите на Скудерията получиха множество технически проблеми, които лишиха Себастиен Фетел от шанса да се пребори с Люис Хамилтън за титлата при пилотите. Германецът бе начело в първенството до лятната пауза.

Смята се, че Маркионе оказва сериозен натиск на работещите в тима колкото се може по-бързо да внасят подобрения по колата, което е довело да понижаване на контрола на качеството в края на сезона и появата на технически проблеми.

Според Тото Волф има разлика в управлението на неговия отбор и този на Ферари, но не смята, че стила на ръководене на Маркионе е причина за повредите по колите на Фетел и Кими Райконен.

„Напрежението може да извая диаманти, но може и да доведе до спукването на тръби, каза Волф. – Маркионе е един от най-успешните бизнесмени, които съм срещал. Той има един от най-острите умове, които съм виждал. Не смятам, че краят на сезона за Ферари бе такъв заради натиска от Маркионе. Това е твърде просто обяснение.”

Волф обясни още, че в тима му хората са окуражавани да говорят за това, което смятат за нужно, да споделят вижданията и проблемите си. И когато има такива, те трябва да се видят и да се решат, за да може целият отбор да се подобрява като цяло.