Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Зайдл: Макларън все още е с дефицити във всички области, имаме план...

Зайдл: Макларън все още е с дефицити във всички области, имаме план какво е необходимо да се свърши

1709
0

Отборът на Макларън имаше много силно представяне в последните две надпревари от сезон 2021. Екипът взе двойна победа в Гран при на Италия, бе на път да спечели и в Русия, но изпусна успеха заради грешка в стратегията, когато на пистата в Сочи заваля. Въпреки доброто темпо и успехите обаче шефът на тима от Уокинг Андреас Зайдл заяви, че Макларън все още има дефицити във всички области.

„Градим този проект заедно. Учим се от грешките си и мисля, че това се вижда в резултатите ни. Не бих искал да казвам прекалено много, но сме в по-добра позиция. Издръжливостта на колата ни е наистина добра, а това е ключово за печеленето на точки. Въпреки случилото се в края на състезанието в Сочи смятам, че отборът ни понякога се справя перфектно със стратегията. Особено със смените на гуми по време на надпревара. Много съм доволен от прогреса ни.“

Андреас Зайдл
Андреас Зайдл; снимка: Макларън

„Спрямо отборите, които са пред нас в класирането за шампионата, все още имаме дефицити във всички области. Затова е важно след уикенд като Монца и полпозишъна (в Русия) да се анализира какво е можело да се свърши по-добре. Винаги има нещо“, заяви шефът на Макларън

„В момента, в който си удовлетворен от постигнатото, започва упадък. Виждам настоящия момент като етап от пътя ни за завръщане в челото на Формула 1. Имаме ясен план какво е необходимо да се свърши, какви стъпки трябва да се предприемат – по отношение на инфраструктурата, организацията, културата, за да постигнем този прогрес. Освен това в спорта е важно да уважаваш съперниците, учейки се от всичко. Страхотно е, че и сега на моменти – в зависимост от пистите – сме в състояние да се борим дори за победа“, добави Зайдл.

Според Кристиан Хорнер от Ред Бул Макларън може да се намеси в битката за призово класиране и на някои от оставащите до края на сезона стартове.

„Очевидно имат чудесен прогрес тази година. На някои писти се представят добре, други са по-голямо предизвикателство за екипа им. Ландо Норис заслужаваше победата в Русия, но съм сигурен, че до края на сезона ще има трасета, където също ще са на ниво“, коментира Хорнер.

На Монца победата бе за Даниел Рикиардо, а в Русия Ландо Норис докосваше успеха броени обиколки преди карирания флаг. Представянето на младия британец отново направи сериозно впечатление. Управляващият спортните въпроси в F1 от страна на Либърти Медия Рос Браун заяви, че случилото се в Сочи ще направи Норис по-силен като пилот. Двукратният световен шампион Мика Хакинен е убеден, че младежът скоро ще вземе първа Гран при победа.

Според бившия F1 пилот Джолион Палмър пък на руското трасе Ландо е демонстрирал, че може да се бори наравно с Люис Хамилтън в толкова сложни условия

„Норис доказа, че може да е равен в битка с Хамилтън в подобна ситуация. Това е невероятно впечатляващо за пилот, гонещ първа победа. Спирането в бокса донесе разликата и то беше решение на отбор, а не на някой от двамата пилоти. Имаше някакви критики спрямо Норис, че е неопитен и дори арогантен заради начина, по който се справи с последните обиколки. Според мен обаче Ландо взе най-доброто решение в съответствие с дадената му информация“, обясни Палмър в колонката си за официалния сайт на Формула 1.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by McLaren (@mclaren)