Начало Избрани Зайдл: Трябва да подобрим представянето си във всички области

Зайдл: Трябва да подобрим представянето си във всички области

515
0
Андреас Зайдл
Андреас Зайдл, снимка Макларън

Шефът на Макларън Андреас Зайдл твърди, че резултатите на отбора му напоследък и особено през изминалия уикенд в Канада ясно показват, че британският отбор трябва даподобри представянето си“.

След силния си старт в шампионата, който изведе екипа на трето място при конструкторите, Макларън спечели само 19 точки в четирите състезания, предшестващи Гран при на Канада.

Нито Ландо Норис, нито Даниел Рикиардо завършиха сред първите десет в Канада. Разочароващото темпо на техния болид MCL36 и двойният питстоп се отразиха негативно на състезанието на двамата състезатели на отбора от Уокинг.

Зайдл призна за неубедителното представяне на отбора си. Германецът дори се извини на пилотите си заради това, че не им е предоставил колата, която заслужаваха.

Очевидно бе разочароващ ден и уикенд за нас. Причините за това са различни“, призна германецът, цитиран от Motorsport. com.

„Имахме проблеми с надеждността и оперативно затруднение  в състезанието. Също така изоставахме по отношение на темпото и мястото, на което искаме да бъдем.“

По време на питстоповете имахме проблем с комуникацията. Заради това имаше забавяне по време на двойната смяна на гуми.  Трябва да анализираме всички и да се върнем по-силни.“

По отношение на сбърканото управление на спиранията в бокса от страна на отбора по време на втория виртуален период на кола за сигурност Норис бе повикан в бокса, докато механиците на Макларън обслужваха вече намиращия се там Рикиардо. Зайдл заяви, че проблемът е бил причинен от проблем с комуникацията.

Очевидно не искам да навлизам в подробности, защото това е нещо, което трябва да разгледаме вътрешно, като екип. Трябва да какво се е объркало там“, каза той.

Както казах и преди, в крайна сметка проблемът се дължеше на комуникацията в екипа. Това беше причината за забавянето.“

Относно липсата на темпо на Макларън на пистата Жил Вилньов, Зайдл заяви:

„Към края на състезанието трябваше да управляваме някои параметри и при двата автомобила, най-вече свързани със спирачките. Затова не беше възможно Даниел да поддържа силно темпо и да атакува.“

Макларън все още е на четвърто място в класирането при конструкторите. Въпреки това екипът ще изпитва затруднения да защити тази позиция, ако слабото му представяне продължи в следващите стартове.

Разбира се, ако погледнете последните две състезания, определено има тенденция, според която изоставаме най-вече от Алпин“, обясни Зайдл.

Освен това някои други автомобили показаха признаци на силно подобрение. Сред тях е и този Астън Мартин.“

„Трябва да подобрим представянето си във всички области. Както вече споменах, това се отнася надеждността, експлоатацията и представянето. Искаме за да сме сигурни, че ще останем в битката за четвъртата позиция при конструкторите“, завърши шефът на Макларън.