Начало Избрани Зак Браун: Ландо е толкова добър, колкото всеки друг във Формула 1

Зак Браун: Ландо е толкова добър, колкото всеки друг във Формула 1

1218
0
Ландо Норис
Ландо Норис, снимка Макларън

Изпълнителният директор на Макларън Зак Браун вярва, че Ландо Норис може да се бори с всеки пилот от Формула 1. Американецът продължава да настоява, че младият британски състезател е готов за първата си победа в Гран при.

След като премина интензивен период на обучение с болида на F1 с Макларън през 2019 и 2020 г. , Норис се утвърди като фактически лидер на отбора.  В края на миналата година британецът успя да изпревари много по-опитния си съотборник Даниел Рикиардо.

Въпреки бавния старт с новото поколение болид на Макларън, Норис записа три последователни класирания в топ 10 в Саудитска Арабия, Мелбърн и на Имола.  22-годишният пилот спечели шестия си подиум в кариерата си на италианското трасе. Това бе първо качване на почетната стълбичка за младия състезател.

Според Браун, изключителният „чист талант“ на Норис го поставя сред най-добрите пилоти в състезанията за Гран при.

„Ландо е толкова добър, колкото всеки друг във Формула 1. Също така е невероятно бърз, каза Браун в подкаста F1 Nation.

Но във Формула 1 има много бързи пилоти. Мисля, че Ландо ме впечатлява най-много с това колко малко грешки прави. До момента не е допускал някаква фундаментална неточност. Имал е само няколко излизания извън ограниченията на пистата и блокирани спирачки. Никога не сте го виждали много пъти да вкарва колата в предпазните ограждения. Също така не допуска грешки когато е под натиск. Що се отнася до чисто природния талант, той е настина голям Не знам дали има някой, който е по-талантлив от него.“

Според Браун, Норис е готов да влезе в кръга на победителите в F1, стига да разполага с подходящото оборудване. Британецът бе много близо до това да спечели миналогодишното състезание в Русия.

„Докато продължаваме да показваме напредък, той ще бъде доволен. Сигурен съм, че първата му победа ще дойде скоро, каза американецът.

Миналата година той можеше да спечели три поредни състезания. На Монца нямаше никаква разлика между него и Даниел, а в Русия щеше да спечели, ако на пистата не бе завалял дъжд. В квалификацията на Спа той беше най-бързият състезател и имаше комфортен аванс пред всички останали. За съжаление инцидентът в участъка Червената вода-Радийон му попречи да се бори за полпозишъна.

Така че той можеше да спечели три поредни победи. Ландо със сигурност е готов да спечели. Просто трябва да можем да го поставим в такава позиция“, заключи Зак Браун.

Норис няма търпение да се състезава на новата улична писта в Маями. Британецът се надява добрата форма от Имола да се пренесе и на трасето във Флорида.