Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Зак Браун обясни защо Макларън обяви рано пилотите си за догодина

Зак Браун обясни защо Макларън обяви рано пилотите си за догодина

1553
0
Карлос Сайнц и Ландо Норис
Карлос Сайнц и Ландо Норис, снимка: Макларън

Изпълнителният директор на Макларън Зак Браун обясни защо тимът е решил да обяви пилотите си за 2020 г. рано. Американецът заяви, че една от основните причини е била да бъдат избегнати всякакви възможни спекулации около бъдещето на Карлос Сайнц и Ландо Норис.

Снощи екипът от Уокинг съобщи, че испанецът и британецът остават титуляри и през 2020 г. Сайнц имаше подписан договор за догодина, но оставането на Норис не бе сигурно. Силното му представяне от началото на сезона е накарало шефовете да му предложат място и за 2020 г.

„Не бих могъл да мисля за по-добра комбинация от пилоти за Макларън“, каза Браун пред испанския AS. – „По пътя ни на възстановяване като отбор, те поставиха на първо място интересите на тима. А това е нещо, което не е лесно да се получи.

Една от причините да съобщим пилотската ни двойка сега е, че пазарът на пилотите вече се раздвижи. Ние искахме да сме сред първите, които да потвърдим каква е ситуацията със състезателите ни за 2020 г. И да предотвратим всякакви спекулации.“

Самият Сайнц заяви след обявяването на пилотите на Макларън за догодина, че винаги е вярвал в това, че тимът ще има по-добър сезон през 2019 г. спрямо миналата година. Испанецът дойде в Уокинг от Рено. А френският тим беше доста по-силен спрямо Макларън през 2018 г.

„Винаги съм вярвал, че в Макалрън няма да бъдат толкова назад тази година“, каза Карлос. – „Смятах, че липсата на развитие при тях през 2018 г. се дължеше на това, че в тима се опитват да направят по-добър пакет за 2019 г.

И когато говорих с екипа през август и септември миналата година, разбрах, че те знаят защо имат такива трудности. Затова увереността, че следващата година няма да е лоша като 2018 г., беше голяма.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter