Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Зак Браун: Очаквам битка с Ферари във всяко състезание

Зак Браун: Очаквам битка с Ферари във всяко състезание

1536
0
Матия Биното, Зак Браун
Матия Биното и Зак Браун; снимка: Уилямс

Шефът на Макларън Зак Браун очаква оспорвана борба във всяко състезание с Ферари за трето място в шампионата. Неговият екип записа двойна победа на домашната писта на съперниците си, но от Ферари подготвят обновление на двигателя си през следващия месец и не са се отказали от надпреварата с дългогодишните си съперници от Макларън.

След победата на Рикиардо  Макларън записаха солидни 45 точки и поведоха на Ферари с 13.5 точки. Въпреки това, Зак Браун е наясно, че в календара предстоят и по-бавни писти, на които Скудерията има известно предимство.

„Уикендът на Ферари не беше лош, просто нашия беше по-добър. Не бяха далеч зад нас. Битката ще продължи във всяко състезание. Смятам, че някои писти ни подхождат повече от други. Миналата година бяхяме много бързи на Монца и знаехме, че Зандвоорт не е писта, на която ще проличат нашите силни страни. Гледайките следващите седем или осем писти, зная, че някои от тях ще паснат на нас, а други на Ферари. Винаги сме били бързи на Монца. Ще имаме успехи и слаби моменти докато прогресираме напред в решетката.“ – каза Браун.

„Означаваше много за всички нас. На първо място, за всички в Макларън, които са работили толкова здраво в последните 5 години… но зная, че за някои са 20, 30 или 40 години. Голяма победа за отбора и за спонсорите ни. Някои от тях се присъединиха когато само давахме обещания и сега вече сме способни да изпълним много от тях. Трябва да бъдем здраво стъпили на земята. Уикендът беше прекрасен, но ни предстои още много.“