Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Зак Браун: Очаквам битка с Ферари във всяко състезание

Зак Браун: Очаквам битка с Ферари във всяко състезание

1436
0
Матия Биното, Зак Браун
Матия Биното и Зак Браун; снимка: Уилямс

Шефът на Макларън Зак Браун очаква оспорвана борба във всяко състезание с Ферари за трето място в шампионата. Неговият екип записа двойна победа на домашната писта на съперниците си, но от Ферари подготвят обновление на двигателя си през следващия месец и не са се отказали от надпреварата с дългогодишните си съперници от Макларън.

След победата на Рикиардо  Макларън записаха солидни 45 точки и поведоха на Ферари с 13.5 точки. Въпреки това, Зак Браун е наясно, че в календара предстоят и по-бавни писти, на които Скудерията има известно предимство.

„Уикендът на Ферари не беше лош, просто нашия беше по-добър. Не бяха далеч зад нас. Битката ще продължи във всяко състезание. Смятам, че някои писти ни подхождат повече от други. Миналата година бяхяме много бързи на Монца и знаехме, че Зандвоорт не е писта, на която ще проличат нашите силни страни. Гледайките следващите седем или осем писти, зная, че някои от тях ще паснат на нас, а други на Ферари. Винаги сме били бързи на Монца. Ще имаме успехи и слаби моменти докато прогресираме напред в решетката.“ – каза Браун.

„Означаваше много за всички нас. На първо място, за всички в Макларън, които са работили толкова здраво в последните 5 години… но зная, че за някои са 20, 30 или 40 години. Голяма победа за отбора и за спонсорите ни. Някои от тях се присъединиха когато само давахме обещания и сега вече сме способни да изпълним много от тях. Трябва да бъдем здраво стъпили на земята. Уикендът беше прекрасен, но ни предстои още много.“

 

 

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.