Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Зак Браун приятно изненадан от представянето на Макларън

Зак Браун приятно изненадан от представянето на Макларън

1981
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц, снимка: Макларън

Изпълнителният директор на Макларън Зак Браун заяви, че е приятно изненадан от представянето на екипа му от началото на сезона. Тимът от Уокинг бе изключително конкурентен в Бахрейн.

Това позволи на Карлос Сайнц да се класира 7-и в решетката. В състезанието Ландо Норис имаше отлично темпо и завърши 6-и. Пред него бяха само пилоти на Мерцедес, Ферари и Ред Бул.

„Бях приятно изненадан, че в Бахрейн бяхме толкова близо до Ред Бул, каза Браун. – Но смятаме, че още има голяма разлика до водещите 3 тима. И отминалият уикенд не променя вижданията ни за това. Оптимистично ще е да смятаме, че можем да съкратим изоставането си спрямо Ред Бул.”

Според Браун като цяло разликите между отборите в средата на колата са изключително малки.

„Няма почти нищо като разлика между 4-ия и 9-ия отбор в решетката, каза американецът, визирайки скоростта на Макларън, Хаас, Алфа Ромео, Рено, Рейсинг Пойнт и Торо Росо. – Ще има уикенди, в които ще сме 4-ият или 5-ият по сила тим. И други такива, в които ще сме 8-и или 9-и.

Нещата ще зависят от спецификата на трасетата. Като отбор трябва да се справяме добре. Но сме много доволни и от пилотите ни Карлос и Ландо. В толкова оспорвана битка в средата на колоната всяко едно нещо ще има значение.”