Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Зак Браун: Рикиардо видя прогреса и е убеден, че той ще продължи

Зак Браун: Рикиардо видя прогреса и е убеден, че той ще продължи

1471
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо; снимка: Рено Спорт

Даниел Рикиардо ще се присъедини към тима на Макларън от следващия сезон, след като шефът на Макларън Рейсинг Зак Браун успя да го убеди, че прогресът на отбора ще продължи. Американецът сподели, че преди години също опитал да привлече австралиеца, но тогава не успял в начинанието си.

„Радвам се, че през 2021 г. Даниел ще е част от Макларън. Той е истински пилот. Възхищавам се на предаността, конкурентоспособността и невероятния му характер”, обясни Браун.

„Опитахме се да подпишем договор с него още преди няколко сезона, но едва сега се получи. Даниел видя прогреса, който постигнахме през миналата година. Сега е твърдо убеден, че ситуацията ще продължи да се подобрява и ще съкратим разликата спрямо лидерите.”

Според бившия пилот и настоящ телевизионен коментатор Мартин Брандъл Рикиардо не се чувствал добре в Рено.

„Не му допадна. Виждахме го постоянно с онази негова гигантска усмивка, но нещо в екипа не се получи за Даниел. Колата не пасваше на стила му като последния от спиращите късно пилоти. Вероятно му харесва, че Макларън ще са с двигатели Мерцедес, може би е притеснен за това къде ще е Рено в бъдеще. Направи малко косо движение, но очевидно нещо в Рено не го изпълва с увереност за по-нататък.”

Брандъл допълни, че Рикиардо има повече опит, печелил е и победи, както и че комбинацията между австралиеца и Ландо Норис обещава доста смях занапред. Смята се, че сделката на Даниел с Макларън е на стойност 31 милиона паунда. Заплатата е за две години и е почти равна на тази, която получава в Рено – около 20 млн. долара годишно.

 

View this post on Instagram

 

Don’t know if I was racing go karts or horses. Either way the afro was ready.

A post shared by Daniel Ricciardo (@danielricciardo) on