Начало Избрани Зак Браун: Убеден съм, че ще предоставим на Норис автомобил, с който...

Зак Браун: Убеден съм, че ще предоставим на Норис автомобил, с който той ще печели състезания

1243
0
Ландо Норис, Макларън
Ландо Норис, снимка Макларън

Зак Браун не се тревожи за бъдещето на Ландо Норис в Макларън. Главният изпълнителен директор на британския тим продължава да е убеден, че ще предостави на Норис автомобил, с който той може да печели състезания.

Норис е смятан за един от най-големите млади таланти в света на F1. 23-годишният британец направи дебюта си в началото на сезон 2019.  С всеки изминал сезон той подобрява вече усъвършенстваните си умения и надгражда опита си в световния шампионат.

До момента Норис все още не е записал първата си победа като пилот от F1. Младият британец има пет качвания на подиума и бе близо до спечелване на последното състезание в Русия. Тогава той потегли от полпозишън и водеше през по-голямата част от надпреварата в Сочи. В крайна сметка Норис загуби победата заради грешна стратегия.

Норис е един от най-желаните пилоти в F1. Британецът призна, че е водил някакви разговори с Ред Бул, но в крайна сметка е решил да остане верен на Макларън. Това стана ясно след като той подписа нов договор с отбора от Уокинг до 2025 г. От друга страна, ако Макларън не му предостави достатъчно добър болид в следващите една или две години, той може да се изкуши да си тръгне от Уокинг ако получи достатъчно добра оферта.

Кристиан Хорнер дори разкри преди време, че е разговарял с Норис няколко пъти в миналото и има вероятност отново да се свърже с него в бъдеще. Това може да е знак, че Зак Браун и Макларън трябва да се стегнат и да създадат автомобил, който да помогне на Норис да се бори за повече подиуми и дори победи. Самият Браун е убеден, че неговият екип върви в правилната посока и може да предостави силен болид на Норис.

„Убеден съм, че ще предоставим на Норис автомобил, с който той ще печели състезания. Имаме дългосрочен договор с него, който очаквам да бъде изпълнен. Също така смятам, че Ландо се чувства много добре в нашия тим“, сподели Браун.

„Сега трябва да не обръщаме толкова внимание на натиска, който оказваме върху себе си. Ние искаме просто да му дадем бърз автомобил, а такъв, който е способен да печели победи и да се бори за шампионати. Вярван, че имаме възможност да стигнем дотам в бъдеще“, добави главният изпълнителен директор на Макларън.

„Той познава пътя, по който пътуваме и се е впуснал в пътуването, на което се намираме. Затова вярван, че би било рано да се притесняваме за бъдещето му в F1.“

Зак Браун е много впечатлен от Норис след преминаването му в F1 през 2019 г. Оттогава британецът е запазил скоростта си, които е показал в младежките формули. Това е нещо, което не винаги се е случвало в миналото с други млади пилоти.

„На всяка крачка по пътя си той даваше основание да вярваме, че следващата стъпка ще бъде страхотна“, каза Браун.

„Но от друга страна сме виждали състезатели, които са били страхотни в младежките формули. Но когато стигнат до върха, те не показват същата скорост, която се очаква от тях. Ще ви дам пример с Ян Магнусен? Той беше мега добър във всичко, а след това така и не успя да се наложи във Формула 1. Йос Верстапен често е бил толкова силен във всичко, което прави, но това така и не се е получило в F1.“

„Ландо беше мега във всичко. Това работи във Формула 1. Всъщност, качеството, което ме радва най-много, е не само чистото темпо, но и това колко малко грешки прави и колко силен е състезателният му маниер.“

„Гледахме под лупа Ландо през първата година му година в спорта. Тогава той имаше темпото, но вероятно не беше достатъчно зрял. Сега той е справедлив, но е доста труден характер когато е зад волана.“

Догодина Норис ще бъде безспорният лидер на Макларън. Британецът ще има нов съотборник в лицето Оскар Пиастри. Австралиецът е смятан за един от най-големите таланти в спорта като се има предвид постиженията, които е постигнал до момента. Браун вярва, че Пиастри ще бъде близо до скоростта на Норис, макар да няма почти никакъв опит с автомобили от F1.

„Според мен Ландо е един от най-бързите пилоти на стартовата решетка. Очаквам Оскар да е близо до него. Също така очаквам Оскар да има някои възможности да го победи и обратното. Вие очевидно искате точно това, нали така? Вярвам, че двамата ще се борят честно един с друг и ще разменят позициите си“, завърши Зак Браун.